15 Април, 2022 09:07 1 352 8

Лагерни легла и хляб за карантинираните в Шанхай

  • карантина-
  • шанхай-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • условия-
  • заразени-
  • омикрон

Условията в карантинните съоръжения се различават значително и някои са предизвикали критики от обществеността

Лагерни легла и хляб за карантинираните в Шанхай - 1
Снимка: БГНЕС

Разделени на по-малко от една ръка разстояние, хората в карантинното съоръжение в китайския град Шанхай, са дали положителна проба за COVID-19. Те лежат в редици от сиви лагерни легла, куфари и други вещи, разпръснати до тях.

Видео, предоставено на Ройтерс в четвъртък от обитател на съоръжението, показва повече от 100 души, натъпкани на етаж, приличащ на част от офис сграда, едно от десетките места, които градът е превърнал в карантинни центрове в битката си да спре разпространението на варианта "Омикрон".

„Този ​​център е толкова претъпкан, всички са на по-малко от метър един от друг“, каза жената на възраст над 60 години, която засне видеото и го предостави на Ройтерс.

Тя отбеляза, че в заведението има най-малко 200 души, включително малки деца, които споделят четири тоалетни. Няма душове и получават само обикновен хляб за закуска, каза тя.

Съгласно китайската политика за нулев COVID-19, всеки, който е дал положителна проба, трябва да се постави под карантина на определени места.

Президентът, Си Дзинпин настоя, че Китай се придържа към политиката, известна като „динамично изчистване на COVID“, докато глобалната пандемия остава толкова сериозна и обеща на тези трайни блокирания, че постоянството ще победи в крайна сметка.

За Шанхай политиката означава превръщане на училища, наскоро завършени жилищни блокове и изложбени зали в карантинни центрове, най-големият от които може да побере 50 000 души.

Властите съобщиха миналата седмица, че са създали повече от 60 съоръжения.

Условията обаче се различават значително и някои са предизвикали критики от обществеността.

Властите не предоставиха подробности за броя на хората под карантина, но градът е регистрирал повече от 280 000 COVID инфекции от март.

Докато държавните медии показват болници само с по двама или трима пациенти на стая, хората, изпратени в изложбените центрове на Шанхай, живеят рамо до рамо с хиляди други, без стени или душове и с денонощни светлини на тавана.

За да излязат от карантината, хората трябва да направят два последователни отрицателни PCR теста.

Жената, предоставила видеозаписа, каза, че е била преместена там от хотел с по-добри условия, където е отседнала около 20 дни.

„Тук има хора, които са позитивни, които кашлят и имат треска – как можеш да оставиш всички заедно?“, попита тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луди

    19 0 Отговор
    Ковиддиктатурата тлее все някъде. Готвят ни ваксини за нов мутант на есен. ужас
  • 2 Какво ще правим

    16 0 Отговор
    Ковид няма.Американците го измислиха за да ни затворят по къщите.Следователно Китай е във власта на Байдън,Ротшилд и Сорос.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Ужас

    20 0 Отговор
    Отворихме вратите на преизподнята.....зловещия план продължава с пълна сила. С умиление ще си спомняме за предишния живот
  • 4 ОПОЗИЦИЯТА СРЕЩУ СИ ДЗИ ПИН

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Какво ще правим":

    Е ОСНННОВНО В ШАНХАЙ КОЙТО Е И ФИНАНСОВОБОРСОВОТО СЪРЦЕ НА ЧАЙНИЦИТЕ. БОРСОВИ ФИНАНСОВАТА ОПЗИЦИЯ Е СРЕЩУ ВОЕННО ИМПЕРСКИЯ СИ ДЗИ ПИН АМА НЯМАТ ШАНС ЗА ТВА И ГИ ЗАКЛЮЧВАТ ТАМ. С ТЯХНИТЕ МЕТОДИ ПО ТЯХНИТЕ ГЛАВИ. МАХМУД.
  • 5 Механик

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Какво ще правим":

    Знам на къде биеш, но не можеш да си представиш колко си прав в това, което казваш.
    Ти глобалистите да не мислиш, че всички са от една нация? Глобалисите нямат нация, те имат пари. Много пари. А когато се изчерпят ресурсите на земята, парите им няма да струват нищо. За това сега те ползват тия пари, за да станем по-малко, за да ядем по-малко.
    Едва ли си ме разбрал, но кой разбрал, разбрал.
  • 6 джаба аргирова

    9 0 Отговор
    първо в китай после и по цял свят
  • 7 За протокола

    5 2 Отговор
    Фейк статия!!!
    Китайците не ядат хляб, така че няма начин да ядат само хляб на закуска.
    Явно автора на статията никога не е стъпвал в Китай.
  • 8 селтак

    6 0 Отговор
    А я си мислех че,Китайците са умна нация! Уви тия са по щури и от наще ковидаре! 70% преболедували,тва е лекарството и ваксината!