27 Април, 2022 14:56 4 942 1

Зеленчуците, които засилват метаболизма

  • метаболизъм-
  • храна-
  • краставици-
  • зеле-
  • вода-
  • полезна храна-
  • здравословно хранене

Диетолозите препоръчват на всеки да включи тези продукти в диетата си

Зеленчуците, които засилват метаболизма - 1
Снимка: Shutterstock

Очакван ефект от напредването на възрастта е забавянето на метаболизма. Към факторите за това можем да прибавим и начина на живот. С нужния подход към храната можете да неутрализирате ефекта на тези фактори, като ускорите метаболизма си. Ето кои зеленчуци помагат за това:

Люти чушки

Ако харесвате пикантния вкус на чили и лют пипер, тогава е време да се поглезите с пикантни ястия. Пиперът помага за изгарянето на телесните мазнини и влияе върху метаболизма. Яжте редовно люти чушки, стига здравето на стомаха да ви го позволява.

Зеле

Удивителен е фактът, че всеки вид зеле, който ви е на разположение, ще помогне за ускоряване на метаболизма. Например брюкселското зеле ще помогне за прочистването на черния дроб, а бялото зеле ще пречисти кръвта от мазнини. Освен това, всеки вид зеле има ниски калорични стойности, така че може да го включите в менюто си без никакъв страх.

Краставици

Има много диети, базирани на този прекрасен продукт. Краставиците отдавна се смятат за храна, която има отрицателни калории, защото се състоят почти изцяло вода. Въпреки това, благодарение на фибрите и витамините, те се превръщат в отличен вариант за ускоряване на метаболизма без риск за здравето.

Допълнително: Чай и вода

Течността играе жизнено важна роля в човешкия живот. Ако пиете недостатъчно вода, вашето здраве, външен вид и фигура ще се влошат. Нужно е да пиете вода на порции през целия ден, "усвояване" на нормата от 2 литра до 18-19 часа. Ако пиете вода вечер и през нощта, течността ще се складира във вашето тяло. Диетолозите са на мнение, че 3-4 чаши чай ще ускорят вашия метаболизъм. Също така, необходимо е да я пиете преди настъпването на вечерта, в противен случай има голям риск от нарушаване на съня.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да чушките по 1 метър

    0 1 Отговор
    и картофите колкото пъпеши