9 Юли, 2022 11:55 3 128 6

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем само зеленчуци?

  • диетолог-
  • диета-
  • хранене-
  • здравословно хранене-
  • зеленчуци

Според диетолог изключването от диетата на въглехидрати, протеини и мазнини може да доведе до сериозни заболявания

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем само зеленчуци? - 1
Снимка: Shutterstock

Ендокринологът, диетолог Алексей Калинчев предупреждава за последствията от зеленчукова диета.

Според специалиста доматите и краставиците не носят калории, което означава, че не дават енергия. Когато ядат зеленчуци, хората получават фибри, но това е всичко, отбеляза той. Според него изключването от диетата на въглехидрати, протеини и мазнини може да доведе до сериозни заболявания.

"Класическият обяд е сложни въглехидрати, протеини и мазнини, условно растително масло или животинска мазнина. В противен случай стигаме до затлъстяване и диабет", предупреждава Калинчев.

Диетологът Наталия Нефедова опроверга някои често срещани погрешни схващания за плодовите салати. Според нея един от митовете е, че такива ястия съдържат много захар. Тя добави, че те носят повече полза, отколкото вреда. Плодовите салати съдържат фибри, витамини, минерали, протеини, мазнини и въглехидрати, обясни експертът.

Нефедова отбеляза, че с плодовете хората получават и фитохимикали, които са не по-малко важни и имат специален ефект върху тялото. Тя обясни, че става дума за премахване на хронични възпаления, които водят до развитие на различни заболявания и стареене, пише dariknews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Либералглобализаторче

    5 1 Отговор
    А какво ще се случи, ако ядете само насекоми?
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Безхаберници,за вас наказанието ще е:Да ви оставя в тъмата на дъбоко погрешното ви Знание!!!Не хвърляй бисери на свинете.....Ще се сбият за тях и може да те разкъсат е казал Христос!
  • 3 Селския

    2 1 Отговор
    💩 ще е зелен пастет.......
  • 4 Иван

    5 0 Отговор
    Плодовите салати наистина съдържат фибри и витамини, но човек с инсулинорезистентност не бива да започва нито деня си, нито дневните си хранения с тях. Както знаят добрите диетолози, фруктозата повишава нивата на инсулина. Това води до натрупване на мастни депа. Съвременната диетология е отскочила високо нагоре и със знанията от Медицинската академия далече няма да стигнете. Четете изследванията на иститута Майо и мноооого други неща. Първо рибка, после зелена салатка и едва след това шепа череши - ако отслабвате. Ако ли не - пак същото, но с повече вариации и повечко като количество.
  • 5 И тук въпроса?

    5 0 Отговор
    В северните страни дето само по един месец през годината е имало плодове и зеленчуци, как са живели? Яжте и слушайте организма си! Той дава сигнали на мозъка!

    Коментиран от #6

  • 6 Доротея

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "И тук въпроса?":

    Имате предвид само здравият организъм! Иначе можете да поучите погрешни синали...!