Last news in Fakti

3 Август, 2022 14:29 3 132 3

Защо се събуждате по едно и също време всяка вечер?

  • среднощно будене-
  • събуждане през нощта-
  • часови пояс-
  • китайска медицина

Тялото има интересни методи да сигнализира, че нещо не е наред и събуждането посред нощ е един от тях

Защо се събуждате по едно и също време всяка вечер? - 1
Снимка: Shutterstock

Събуждате се през нощта по едно и също време и се чудите какво се случва с вас? Според китайската медицина има обяснение за всеки часови пояс, в който тялото ви ви кара да се събуждате. Според нея също така в нашето тяло има един вид биологичен часовник, който ще ви помогне да определите кои проблеми с органите не ви позволяват да спите или кои емоции ви събуждат посред нощ, пише zdrave.to.

Трудно ви е да заспите между 21.00 и 23.00 ч.?

По това време се засилва активността на кръвоносните съдове. Ако се събуждате често в този времеви прозорец, може да имате проблеми с имунната система, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Психологическите фактори, които усложняват съня по това време, са стресът, натрапчивите мисли и фокусиране върху личностните проблеми.

Събуждате се от 23.00 до 1.00 ч.

По това време жлъчният мехур е активен. Този орган е отговорен за обработката на мазнините, които консумирате през деня. Ако се събуждате по това време, тогава трябва да включите повече правилни, здравословни мазнини във вашата диета. Ако съдите себе си или другите за нещо, тогава може да имате проблеми със съня в този интервал.

Събуждате се от 1.00 до 3.00 ч.

Време на чернодробна активност. Ако сънят е нарушен в този интервал, тогава вие подлагате този важен орган на твърде много стрес.

Време е да намалите приема на алкохол и да преосмислите диетата си, за да избегнете проблеми. Гневът, злобата и чувството за вина също пречат на съня през това време.

Събуждате се от 3.00 до 5.00 ч.

През това време белите дробове натрупват кислород, за да го прехвърлят в останалата част от тялото. В този времеви отрязък хората изпитват тъга, скръб, печал.

Ако се събуждате по това време, това е ясен признак за депресия. За да подобрите ситуацията, трябва да преминете към здравословна диета и да дишате повече чист въздух.

Събуждате се от 5.00 до 7.00 ч.

Дебелото черво се активира, така че не е необичайно за вас да се събудите тогава, тъй като точно в този момент може да имате желание да отидете до тоалетната. Пийте много вода, за да се отървете от проблема.

Емоционално ви възпрепятства безнадеждната ситуация, в която се намирате, или нетърпеливото очакване за напредък в живота.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    1 1 Отговор
    Щото към 3 сутринта пускат 5 Г-то на 60 GHz и почва да се чува все едно дизелов двигател през 2 преки. На другата сутрин си като дроб.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дори кокошките

    0 0 Отговор
    През лятото си лягат след 21 часа.
    Статията е за секция вярвания, поверия и обичай при древните култури