Отидете към основна версия

10 773 18

6 милиона quattro

  • audi-
  • quattro-
  • q5-
  • sq5

Шестмилионният автомобил на Audi, снабден със система за двойно предаване quattro, слезе от конвейера в Инголщад в петък, 11 юли. "Юбилярят" е дизелов кросоувър SQ5, боядисан в сив металик. Купувачи са семейство от САЩ.

Петмилионното quattro слезе от поточните линии в началото на 2013 г. Автомобилът бе всъдеходно комби A6 Allroad, произведено в завода на Audi в Некарсулм. Миналата година компанията е продала 710 095 коли с двойно предаване. 44% от клиентите на компанията са избрали модел с четири задвижващи колела.

Лидер сред возилата с емблема quattro е кросоувърът Q5, а второ място заема A4. От Audi изтъкват, че двойното им предаване се радва на най-голям успех в САЩ, Канада, Русия и Близкия Изток.

В момента немската марка предлага двойно предаване за всичките си модели с изключение на A1. За по-голяма част от гамата quattro се предлага като опция. Изключение правят само суперкарът R8, флагманският седан A8 и всъдеходът Q7.

Първият "цивилен" автомобил на Audi, снабден с легендарната система за двойно предаване quattro, е едноименното купе от 1981 г. Впоследствие технологията за постоянно задвижване на четирите колела започва да се предлага за почти всички автомобили на компанията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини