Отидете към основна версия

25 Август, 2014 11:26, обновена 25 Август, 2014 11:26 5 482 11

Щракнаха новата Lagonda без маскировка

  • lagonda-
  • aston martin

Суперлимузината, с която Aston Martin планира да възроди марката Lagonda, бе заснета по време на изпитания в Оман без никакъв камуфлаж, съобщава британското сп. Autocar. Автомобилът ще бъде пуснат в продажба през 2015 г., но съвсем няма да бъде достъпен за всеки. Ексклузивността му ще бъде подчертана не само от цената, а и от специалната покана, от която ще се нуждае потенциалният купувач.



Новата Lagonda черпи вдъхновение от едноименния седан от 1976 г. с дизайн на Уилям Таунс. Архитектурата на колата е изградена върху платформата VH, на която е базирана сегашната моделна гама на Aston Martin.



Официални технически данни за лимузината не са публикувани. Тестовите мулета на новата Lagonda обаче са оборудвани с 5.9-литровия V12 на Rapide S. Тази атмосферна версия на мотора развива 558 к.с. и 621 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4.9 секунди, а максималната скорост е 306 км/ч.



Lagonda ще бъде предлагана с официална покана най-вече на клиенти от Близкия Изток заради "специфичните изисквания на пазара". Според шефа на дизайнерския отдел на Aston Martin Марек Райхман "новият модел е замислен като изключително произведение на изкуството по подобие на One-77 и V12 Zagato".



Всяка Lagonda ще се сглобява на ръка във фабриката на Aston Martin в Гейдън, построена специално за производството на One-77. Неотдавна британската компания обяви, че е осигурила £100 млн. за Lagonda SUV. За всъдехода се заговори отново в светлината на новините за все по-тясно сътрудничество с Mercedes-Benz.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини