Отидете към основна версия

29 Август, 2014 13:52, обновена 29 Август, 2014 13:52 5 480 10

Ретро шик от дизайнера на Jaguar

  • jaguar-
  • mk2-
  • classic motor cars limited-
  • cmc-
  • иан калъм

Шеф дизайнерът на Jaguar Иан Калъм представи собствена версия на класическия седан Mark 2 от 60-те години на миналия век. Автомобилът е построен от компанията Classic Motor Cars Limited (CMC), специализирана в реставрацията и доработката на стари модели на британската марка.



Премиерата на дизайнерския Mk2, изработван в продължение на 18 месеца, се е състояла новата щаб квартира на CMC в графство Шропшър. В церемонията са участвали световният шампион във Формула 1 Джон Съртийз и знаменитият тестпилот на Jaguar Норман Дейвис.



Олдтаймерът е осъвременен из основи. Изцяло нови са окачването, което е получило адаптивни амортисьори, и спирачките. Под предния капак се крие модернизиран 4.3-литров двигател, чиято мощност остава тайна. Моторът работи съвместно с петстепенна механична трансмисия.



Клиренсът на класиката е снижен с 30 мм, а броните са съвсем различни от оригинала. Радиаторната решетка също е пипната. Седанът има 17-цолови джанти със спици и сдвоени накрайници на ауспуха.



Интериорът грее в тапицерия от червена кожа. Дървените декорации по таблото са запазени, но още по-изискани, отколкото преди половин век. Класическият аналогов часовник си прави компания с мултимедийна система Clarion със сензорен екран.



Оригиналният Jaguar Mk2 се произвежда между 1959 и 1967 г. През 60-те години на миналия век се състезава успешно в шампионата ETCC, а през 1963-а го печели.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини