Отидете към основна версия

8 411 15

BMW представи 2er Convertible

  • bmw-
  • 2er-
  • convertible

След вариантите Coupe и Active Tourer баварската марка разшири семейството на своята втора серия с трети модел. Автомобилът носи приставка Convertible и представлява открит вариант на малкото премиум купе. Публичният дебют на кабриолета е насрочен за след няколко седмици по време на автомобилното изложение в Париж. Основните подробности обаче около 2er Convertible са вече факт.

Новият кабриолет разполага с мек сгъваем таван, който се отваря за 20 секунди. Трансформацията може да става и дистанционно, но това се осъществява с допълнителната опция Comfort Access. В движение таванът може да се сгъва и разгъва до скорост от 50 км/ч. Базовият мек таван е черен, но в допълнителното оборудване ще се предлага и с покрив със сребрист и кафяв отенък.

Кабриото 2er е със 72 мм по-дълго (4432 мм) и с 26 мм по-широко (1774 мм) от своя предшественик 1er. Разликата в междуосието е 30 мм в полза на новия модел - 2690 мм. Обемът на багажника е 335 литра, а при положение на сгънат таван товарното пространство намалява до 280 литра. Тук също 2er Convertible е по-добро от предишното кабрио от първа серия, като обемът на багажника е увеличен с 30 и 20 литра, съответно.

Освен това каросерията на 2er Convertible е с 20% по-устойчива на усукване, което се постига с използването на нов вид високоякостна стомана. Масата на колата е 1 510 кг, което е с 5 килограма повече от теглото на предшественика. Още нещо интересно е, че откритата втора серия ще стане и първото кабрио, което ще бъде включено в линията M Performance. Версията M235i ще разполага с 326 к.с.

Цифрата 2 в обозначението на модела има особено значение в историята на марката и от старта на BMW серия 02 преди повече от 45 години е олицетворение на спортно усещане в компактен автомобил. Представеното през 1966 година моделно семейство получава признание по целия свят за пъргавата си управляемост, на която още през 1967-а клиентите са могли да се наслаждават и под открито небе чрез версиите на Baur.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини