Отидете към основна версия

18 940 75

BMW-то с предно предаване дойде у нас

  • bmw-
  • 2er-
  • active tourer
BMW 2er Active Tourer е първата кола на баварското предприятие, която е оборудвана с трицилиндров двигател, предаващ въртящия си момент на предните колела. Публичният дебют на автомобила се състоя през март тази година в Женева, а сега първото BMW с предно предаване стъпи и на българска земя.
 
От 27 септември в Европа и България започнаха доставките на новото BMW 2er Active Tourer. Премиерата на автомобила в България бе в рамките на международната обиколка на BMW 2er Active Tourer, наречена от организаторите GET ACTIVE. Екипът ни бе от първите, които успяха да покарат иновационното BMW.
 
При въвеждането на пазара у нас BMW 2er Active Tourer ще се предлага с три мощни, леки и икономични три- и четирицилиндрови двигателя от ново поколение. Те впечатляват с компактната си конструкция, монтирани са напречно, оборудвани са с технология BMW TwinPower Turbo и отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6.
Версиите, с които ще стартират продажбите на 2er Active Tourer у нас са следните:
 
BMW 218i Active Tourer (разход на гориво градски/ извънградски/ комбиниран: 6,1/ 4,2/ 4,9 л/ 100 км; CO2 емисии: 115 г/ км). Трицилиндровият мотор е с работен обем 1,5 л. и мощност 100 кВт/ 136 к.с. Скоростната кутия е шестстепенна механична.
 
BMW 225i Active Tourer (разход на гориво градски/ извънградски/комбиниран: 7,6/ 5,0/ 6,0 л/ 100 км; CO2 емисии: 139 г/ км). Четирицилиндровият двигател се характеризира с мощност от 170 кВт/ 231 к.с., ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,8 сек. и максималната скорост от 235 км/ч.
 
BMW 218d Active Tourer (разход на гориво градски/извънградски/среден: 5,0/ 3,6/ 4,1 л/ 100 км; CO2 емисии: 109 г/ км). Тази версия се задвижва от четирицилиндров дизелов двигател с мощност 110 кВт/ 150 к.с. Дизелът е с максимален въртящ момент от 330 Нм.
От следващия месец у нас ще се предлагат още два дизелови агрегата съответно, с три и четири цилиндъра, както и допълнителен четирицилиндров бензинов двигател с върхово представяне и нисък разход на гориво. Ще е налична и xDrive версия. Всички агрегати от новото семейство са оборудвани с най-новата версия на технологията TwinPower Turbo. Следващият месец екипът ни ще неправи и продължителен тест драйв на 2er Active Tourer, като след това ще ви запознаем по-обстойно с първите си впечатления от колата. Ето и ценовата листа на новото BMW с предно предаване (BMW 2er Active Tourer)

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини