Отидете към основна версия

24 Октомври, 2014 09:50, обновена 24 Октомври, 2014 09:50 6 761 32

Шест цилиндъра за новото Audi RS4

  • audi-
  • a4-
  • rs4-
  • quattro gmbh

Audi планира да се откаже от осемцилиндровия двигател за следващото поколение на спортното RS4 в полза на турбиниран V6, съобщава шефът на quattro GmbH Хайнц Холервегер в интервю за австралийското сп. Motoring.



В момента най-бързата модификация на A-четворката се оборудва с 4.2-литров атмосферен V8 с мощност 450 к.с. и седемстепенна роботизирана трансмисия S tronic с два съединителя. Така екипиран, автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за 4.7 секунди.



Според Холервегер RS4 няма нужда от толкова голям двигател и новото издание на модела спокойно може да се въоръжи с някой от "нелошите мощни шестаци" в арсенала на Audi. "Баткото" RS6 обаче ще запази осемцилиндровия си мотор.



Премиерата на следващата генерация A4 ще се състои през пролетта на следващата година в Женева. Неотдавна от Audi се заканиха да превърнат модела в най-технологичния и икономичен представител на класа. Оборудването на автомобила ще включва термовизионна камера за нощно виждане, проекционен дисплей и изцяло светодиодни фарове.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини