Отидете към основна версия

11 675 14

Турците от Tofaş ще правят наследника на Fiat Bravo

  • tofaş-
  • fiat-
  • fiat bravo

 

Турската компания Tofaş, която съвместно с Fiat Chrysler Automobiles and Koç Holding прави италианските автомобили, ще направи сериозна модернизация на завода в Бурса. Конвейерите ще бъдат преработени, като ще бъде инвестирана сума от $1 млрд.
 
Средствата ще послужат за смяна на поточните линии, като идеята е на преработените конвейери да се произвеждат новите автомобили, които на европейския пазар ще заменят Fiat Bravo.
 
Информацията е на Automotive News, които цитират собствени източници от компанията. Според тези данни завода в Бурса ще започне да произвежда три нови автомобила, като стартът на производството им ще бъде даден през 2016 година.
 
Около $520 млн ще бъдат похарчени за производството на седан, от който ще се правят 580 000 коли годишно. Останалите средства ще бъдат разпределени за производството на хечбек и комби вариантите.
 
От тях ще се правят 700 000 екземпляра на година. По-голямата част от продукцията ще бъде предназначена за износ. Новият хечбек ще замени Fiat Bravo, седанът - Fiat Linea, а комбито ще стане идеологичен приемник на Fiat Stilo Multiwagon.
 
Производството на сегашното Bravo, продажбите на което спаднаха с 59%, завърши през юли в италианския завод в Мелфи. Сега в това предприятие се правят кросоувърите Fiat 500X и Jeep Renegade.
 
В момента заводите на Tofaş в Бурса се явяват най-голямото автосборъчно предприятие в Турция, където се правят моделите Linea, Doblo и Fiorino. Идеята е след крупната инвестиция това статукво да бъде запазено.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини