Last news in Fakti

7 Ноември, 2014 11:03 11 664 14

Турците от Tofaş ще правят наследника на Fiat Bravo

  • tofaş-
  • fiat-
  • fiat bravo

 

Турската компания Tofaş, която съвместно с Fiat Chrysler Automobiles and Koç Holding прави италианските автомобили, ще направи сериозна модернизация на завода в Бурса. Конвейерите ще бъдат преработени, като ще бъде инвестирана сума от $1 млрд.
 
Средствата ще послужат за смяна на поточните линии, като идеята е на преработените конвейери да се произвеждат новите автомобили, които на европейския пазар ще заменят Fiat Bravo.
 
Информацията е на Automotive News, които цитират собствени източници от компанията. Според тези данни завода в Бурса ще започне да произвежда три нови автомобила, като стартът на производството им ще бъде даден през 2016 година.
 
Около $520 млн ще бъдат похарчени за производството на седан, от който ще се правят 580 000 коли годишно. Останалите средства ще бъдат разпределени за производството на хечбек и комби вариантите.
 
От тях ще се правят 700 000 екземпляра на година. По-голямата част от продукцията ще бъде предназначена за износ. Новият хечбек ще замени Fiat Bravo, седанът - Fiat Linea, а комбито ще стане идеологичен приемник на Fiat Stilo Multiwagon.
 
Производството на сегашното Bravo, продажбите на което спаднаха с 59%, завърши през юли в италианския завод в Мелфи. Сега в това предприятие се правят кросоувърите Fiat 500X и Jeep Renegade.
 
В момента заводите на Tofaş в Бурса се явяват най-голямото автосборъчно предприятие в Турция, където се правят моделите Linea, Doblo и Fiorino. Идеята е след крупната инвестиция това статукво да бъде запазено.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крис

    3 0 Отговор
    Е сега хептен ще го закъсат жабарите.
  • 2 ждшб

    1 2 Отговор
    До Крис,първо жабари казват на французите,второ знаеш ли колко марки сепроизвеждат в турция

    Коментиран от #3

  • 3 Крис

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ждшб":

    Принципно имаш право, но донякъде. Това, че тъпите англичани са наричали така французите не означава, че Жабар (frog lover) не е общо название на всички италианци. И второ. Прав си и за това, че много коли се правят в Турция, но я си представи как търговец в Европа обяснява на клиент, че закъсалият Фиат е сглобен не в Италия, а в Турция. Това още повече ще намали продажбите им. Поне според мен. Не задължаван никого със становището си. Просто го изказвам.
  • 4 фиат

    0 1 Отговор
    А петли на кои викат че хептен се обърках?
  • 5 ЮРИ АЛДИНОВ

    1 1 Отговор
    jabari sa italia ,a v turciq sa IBRIKCHII
  • 6 Бате Цецо

    1 0 Отговор
    Хубаво е че в моделната гама ще има и комби, което липсваше при италианския оригинал.
  • 7 Гьоте

    2 1 Отговор
    Турция напредна доста.
  • 8 Румен Янев

    1 0 Отговор
    коч холдинг е голема работа!То като шише джам.....яка фирма
  • 9 ккк

    1 0 Отговор
    Турците са много яки.Втората най-бързо растяща икономика на планетата, след Китай.Произвеждат Ф16 самолети.Можем само да мечтаем да ги доближим.Дори и по манталитет.
  • 10 mitko mitov

    0 0 Отговор
    Ние можем да гледаме с недоумение как се развива икономика ,производство и държава.Нашите управници да се запитат защо се инвестира там?
  • 11 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    doide migat na zlati
  • 12 Japoneze

    0 0 Отговор
    Лично съм виждал как от този турски завод излиза Фиат Добло например и вътре инструкцията му и всичко написано на италиански - правено в Италия - нищо ново - стария трик с новите модели!
  • 13 isko

    0 0 Отговор
    В Турция тези фиати много се купуват, защото там има такса за внос на автомобили. Като цяло те са много по напред от нас с идустрията. ние се радваме,че сглобяваме Китайски евтинийки
  • 14 500L

    0 0 Отговор
    Само FIAT Майна !