Отидете към основна версия

15 449 18

VW GTI Roadster пристигна в Лос Анжелис

  • volkswagen-
  • gti-
  • roadster
Този Roadster, първоначално предвиден като концепция за компютърната игра Gran Turismo, беше показан на фестивала във Вьортерзее. Сега немцита от VW показват концепцията на автосалона в Лос Анжелис. VW GTI Roadster е двуместен кабриолет, оборудван с V-образен шестцилиндров бензинов двигател.
 
Агрегатът е с работен обем от три литра и е снабден с два турбо компресора. Мощността му е 503 конски сили, а максималният въртящ момент - 560 Нм. Последният се предава посредством фирмената система 4Motion и на четирите колела. Масата на автомобила е 1 133 килограма, което го прави отличен спринтьор.
От 0 до 100 км/ч. VW GTI Roadster може да ускори за 3.5 секунди, а максималната му скорост надхвърля 300 км/ч. От компанията заявяват, че спортното кабрио може да достигне 310 км/ч. Roadster GTI разполага с междуосие от 2500 мм, висок е 1250 мм и е широк 1900 мм. Общата му дължина е 4160 мм.
 
Динамически е оптимизиран в съответствие със стандартите на Volkswagen, но като цяло дизайнерите са търсили възможно най-суров и спортен екстериорен и интериорен облик. Това личи най-вече от огромния въздухозаборник в предната броня, от силно раздутите задни калници, както и от огромното антикрило.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини