Отидете към основна версия

29 Ноември, 2014 10:46, обновена 29 Ноември, 2014 10:46 13 639 48

Subaru разкри най-мощната версия на Forester

  • subaru-
  • forester-
  • forester sti-
  • sti

Култовата емблема STI ще присъства и върху четвъртата версия на компактния SUV Subaru Forester. Мощността най-вероятно ще е около 300 конски сили, при положение, че версията XT разполага с 237, а атмосферната модификация на 2.5-литровия боксерен двигател - със 165. Но най-вероятно двигателят ще е 2-литровият DIT.

За огромно съжаление на Subaru-маниаците по целия свят Forester STI ще се произвежда само за японския пазар, по-известен сред феновете като JDM. От поточните линии ще слезе ограничено количество от 300 екземпляра. Те ще могат да бъдат поръчвани само в четири цвята - World Rally Blue, Crystal White Pearl, Ice Silver Metallic и  Crystal Black Silica. Външните промени ще бъдат много леки в сравнение с Impreza - задължителната тънка червена  линия върху черната решетка, малък спойлер върху задния капак и по-големи ауспуси.

В интериора ще преобладават червените шевове и дребни детайли, които ще подчертаят агресивността. Естествено воланът, скоростният лост, старт бутонът и кожените седалки ще получат логото STI. Останалото ще бъде комбинация между черен пиано лак и имитация на черен и сив карбон, но въпреки това изглежда приятно. Японците не се славят с много добри интериори на спортните версии и повечето претърпяват преработка, след като напуснат завода.

Всъдеходната 4х4 система, която превърна Subaru в икона, тук ще получи спортна "S" версия. Кормилната рейка ще бъде по-директна. Скоростната кутия ще бъде автоматична и ще има охладител на маслото. Джантите ще са 19 цолови ковани BBS, а спирачните дискове ще са цели 432 мм с 4-бутални Brembo апарати отпред и 2-бутални отзад. Окачването ще бъде снижено с 15 милиметра и втвърдено естествено - това е STI. Забелязва се липсата на детайл, с който са известни Subaru - големия отвор на капака, който праща свеж въздух за охлаждане на интеркулера.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини