Отидете към основна версия

25 923 33

Казваме сбогом на Bugatti Veyron

  • bugatti-
  • veyron
Звярът, който поглъща рекорди като топъл хляб Bugatti Veyron е на път да остане в историята. Френският производител е обявил, че са останали само 8 броя за свободна продажба. След, като последния Veyron напусне поточната линия моделът ще бъде спрян от производство.
Най-вероятно е скоро прототипът Chiron да се появи по улиците. За пътни тестове е бил използван Veyron като платформа, а когато са налице пътни тестове това значи, че разработката е в напреднал стадии. Според изпълнителния директор на Bugatti Волфганг Дюрхаймер, когато Veyron излезе от производство поточната линия няма да спира и за секунда.
Дюрхаймер е споделил също, че като подкрепа при пускането на новия модел ще бъдат показани и няколко прототипа. Това значи, че може да бъде показан и наследникът на Veyron по-късно тази година. Като наследник се очаква той да е по-бърз и по-мощен от досегашния Veyron Super Sport, а той разполага с 1200 конски сили от 16 цилиндровия двигател е достига умопомрачителните 431 километра в час.

Още един от предполагаемите варианти е, че ще има междинен модел. "Междинният" модел ще бъде базиран на роудстъра Veyron Grand Sport Vitesse, но част от панелите на каросерията му ще бъдат напълно оригинални. Хиперколата ще бъде своеобразен преход към Chiron, чийто дебют е планиран за 2016 г.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини