Отидете към основна версия

16 681 31

Ето го новия muscle car Mustang Shelby GT

  • ford-
  • mustang-
  • shelby-
  • gt

В рамките на аукциона Barrett-Jackson в Лас Вегас компанията Shelby American представи доста интересна доработка на шестото поколение на Ford Mustang. За база на ексклузивния muscle car специалистите от Shelby използват Mustang GT.

След намесата им обаче колата е снабдена с изцяло нов аеродинамичен пакет, като интерес от него представляват предният карбонов сплитер, задният дифузьор и различните странични въздухозаборници.

Спорткарът се е обзавел с ефектни 20-цолови джанти, които са "обути" с гуми Michelin с размери 275/35 и 305/30, съответно отпред и отзад. Модернизация търпи и окачването, което е с нови амортисьори, усилени пружини, а така също и с мощни предни спирачни апарати Wilwood.

Базовата модификация на доработения Shelby GT е оборудвана с петлитров компресорен осмак с мощност 627 коня и изпускателна система Borla (мощността на стандартния Mustang е 435 к.с.).

Този мотор може да се комплектова както с шестстепенна механична скоростна кутия, така и с автомат със същия брой предавки. След доработката пък топверсията, която предлагат от Shelby, може да бъде напомпана до над 700 конски сили.

Този вариант е снабден и със значително по-яки спирачни апарати, като нови супорти са предвидени и за отзад. Налично е и адаптивно окачване. Цената на базовата доработка, в която не влиза цената на "донора" Mustang GT, е $39 900.

Така общата сума за колата от снимките започва от $73 000. Мощното предложение пък надхвърля $100 000. Продажбите ще стартират през второто тримесечие на годината. Вижте още за уникалния Mustang.

Научете повече за генерациите на Mustang - ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини