Отидете към основна версия

15 418 16

Задава се нов баварски кросоувър

  • bmw-
  • 1-series sport cross-
  • xcite

BMW подготвя нов модел, който ще бъде позициониран между моделите 1er и X1. Возилото ще представлява субкомпактен кросоувър, който според изданието Automobile ще се появи на бял свят през 2018 година.

В момента моделът носи вътрешнозаводското име XCite, но се предполага, че серийната версия ще бъде наречена 1-Series Sport Cross. Иновацията ще стане нещо средно между всъдеходна версия на "единичката" и в същото умален вариант на X1 и ще е аналог на Nissan Juke.

Най-вероятно дизайнът на 1-Series Sport Cross, както отвън, така и отвътре, ще бъде съвсем нов. Окончателната визия все още не е одобрена, но се очаква това да стане в близките месеци. Според източници от компанията, цитирани от Automobile, новото BMW ще изглежда като рендера по-горе.

Според въпросния анонимен източник, цитиран от Automobile, разликите между 1-Series Sport Cross и X1 ще бъдат като тези при Range Rover Evoque и Land Rover Freelander. Очаква се още новото BMW да се оборудва с три- и четирицилиндрови мотори, които ще работят и с механични, и с автоматични трансмисии.

Моделът BMW 1-Series Sport Cross ще се предлага в две версии - с три и с пет врати. Още нещо интересно е, че продуктът ще е глобален, като продажбите в САЩ, Европа, Азия и Близкия Изток ще стартират едновременно. Очаква се това да се случи през 2018 година.

Още нещо интересно, което посочват от Automobile, е, че базовата цена на новото BMW най-вероятно ще е под $30 000, като и тя ще е позиционирана между Series 1 и X1. От концерна планират да произведат общо около 250 000 екземпляра от новия модел.

Техническа информация и разход на гориво за моделите на BMW , вижте ТУК

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини