Last news in Fakti

25 Февруари, 2015 11:33 15 413 16

Задава се нов баварски кросоувър

  • bmw-
  • 1-series sport cross-
  • xcite

BMW подготвя нов модел, който ще бъде позициониран между моделите 1er и X1. Возилото ще представлява субкомпактен кросоувър, който според изданието Automobile ще се появи на бял свят през 2018 година.

В момента моделът носи вътрешнозаводското име XCite, но се предполага, че серийната версия ще бъде наречена 1-Series Sport Cross. Иновацията ще стане нещо средно между всъдеходна версия на "единичката" и в същото умален вариант на X1 и ще е аналог на Nissan Juke.

Най-вероятно дизайнът на 1-Series Sport Cross, както отвън, така и отвътре, ще бъде съвсем нов. Окончателната визия все още не е одобрена, но се очаква това да стане в близките месеци. Според източници от компанията, цитирани от Automobile, новото BMW ще изглежда като рендера по-горе.

Според въпросния анонимен източник, цитиран от Automobile, разликите между 1-Series Sport Cross и X1 ще бъдат като тези при Range Rover Evoque и Land Rover Freelander. Очаква се още новото BMW да се оборудва с три- и четирицилиндрови мотори, които ще работят и с механични, и с автоматични трансмисии.

Моделът BMW 1-Series Sport Cross ще се предлага в две версии - с три и с пет врати. Още нещо интересно е, че продуктът ще е глобален, като продажбите в САЩ, Европа, Азия и Близкия Изток ще стартират едновременно. Очаква се това да се случи през 2018 година.

Още нещо интересно, което посочват от Automobile, е, че базовата цена на новото BMW най-вероятно ще е под $30 000, като и тя ще е позиционирана между Series 1 и X1. От концерна планират да произведат общо около 250 000 екземпляра от новия модел.

Техническа информация и разход на гориво за моделите на BMW , вижте ТУК

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 X00

    0 1 Отговор
    "Нов модел между 1-ца и попривдигната 1-ца" - добре бе, те вече на всеки 2 см разлика нови модели ли ще правят?
    Единственото, което се случва е, че цените на най-евтината пластмасова кошница вече стават като годишния бюджет на малък град, защото всеки модел има нечовешки бюджет за разработка и това пак по нашите глави, а после остава да ги аплодираме. Що на правят само 3/5/6/7 + приповдигнатите им версии, та ха дано малко се укротят цените?

    Коментиран от #2

  • 2 Владислав Димитров

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "X00":

    В съвета на директорите на концерна БМВ в Мюнхен, вече са прочели твоя коментар и са го приели като препоръка и ръководство за дейвствие за близките 1-2 години.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 3 ТРЗ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Владислав Димитров":

    Коментиран от #4

  • 4 ТР4

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТРЗ":

  • 5 X00

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Владислав Димитров":

    Редно е, иначе ще ги уволня и ще сложа Лупи за директор.
  • 6 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Владислав Димитров":

    Прав е №1, има логика в написаното. Спрямо други марки аналогични модели на БМВ са 2 до 3 пъти по-скъпи, като искат да ги нацвъкат на през три сантиметра , всеки във всички подварианати: а/ задно задвижване; б/ предно; в/ 4х4.

    А по същество, бъбреците на решетката не приличат много на бъбреци и индивидуалността на БМВ леко се губи. По-скоро прилича на китайско менте, наподобяващо БМВ.

    Коментиран от #7

  • 7 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    Аз да съм писал някъде, че не е прав ? Просто се пошегувах.
  • 8

    0 1 Отговор
  • 9 Пакман

    0 0 Отговор
    всъдеходна версия на "единичката" и в същото умален вариант на X1. Мога да кажа само тотална тъпотия и изтрещяване. Нали уж х1 беше проходимата единичка. Правят простотия след простотия. И ауди на там отива с мегасубкомпактните им глупави модели. Защото ще е глупаво да го кръстят Х0,5 или Х0 и са измислили това име.
  • 10 до

    0 1 Отговор
    С това недоносче БМВ доказва че все по трудно излиза на пазара.
  • 11 Факира

    0 2 Отговор
    Стига с теа танкове бе ! Приятната за каране кола е малката кола, само тъпаци се возят в теа багери

    Коментиран от #12

  • 12 бончук

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Факира":

    Смешкоооооооооооооооооооо, смешко.
  • 13 гост

    0 1 Отговор
    Голяма грозотия...
  • 14 тошибиян

    0 1 Отговор
    поредната барака
  • 15 бд

    0 0 Отговор
    Нищо особено,аналог някакъв.
  • 16 Песхо

    0 0 Отговор
    yjasna e