Отидете към основна версия

5 061 29

Новата Alfa Romeo 4C Spider с премиера в Женева

  • alfa romeo-
  • 4c-
  • spider
След като Alfa Romeo разкри за пръв път новата си красива играчка 4C Spider в Детройт е време и да я покаже на Стария континент. Това ще стане на Женевското автоизложение идната седмица. Странно, но тя ще се предлага за свободна продажба навсякъде из Европа, с изключение на Швейцария.
Галерията със снимки, които италианския автопроизводител разкри са доста красноречиви. За разлика от по-ранната версия на 4C, Spider ще се предлага с нормални фарове, но това не значи, че няма да може да поръча и с лудите карбоновите фарове приличащи на очи на паяк. Тарга покривчето, което лесно отпада при нужда от слънчеви лъчи е добавило много малко над стандартното тегло от 1200 килограма.
Липсата на покрив значи, че ще чувате и малкият 1,7-литров турбо двигател по-отявлено, а всички ние харесваме звука на турбодвигателите и това не е тайна. Кихането на разтоварващия клапан и жуженето на турбото имат особена харизма. Мощността му от 240 конски сили и ниското тегло благодарение на карбоновото шаси, ще му осигурява време за спринта от 0 до 100 само за 4,5 секунди.
В класа си 4C Spider влиза в пряк двубой с Porsche Cayman, но на цена от 60 000 евро не можем да кажем, че ще бъде евтина. Но нека бъдем честни Cayman изглежда много консервативно в сравнение с вече получилата аплодисменти и куп награди за дизайн 4C. Ако за момент си представим, че това е малкото братче на Ferrari, при положение, че формите му много напомнят за италианския колос, то всичко си идва на мястото.

Техническа информация и разход на гориво за моделите на Alfa Romeo , вижте ТУК

 
 
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини