Отидете към основна версия

3 728 9

McLaren P1 с премиера на пистова GTR версия

  • mclaren-
  • f1-
  • p1-
  • gtr
Всичко започна с ранното BMW M1, което остана малко недооценено, но поведе нещо много значимо за автоиндустрията. Следващите ударе, които ехтят и до днес бяха от Porsche 959, Jaguar XJ220 и умопомрачителното Ferrari F40. Но това, което ни нокаутира бе McLaren F1, когато с неговия 6.1 литров V12 двигател успя да вдигне 386 километра в час.

На автоиндустрията и бяха нужни цели 12 години, за да надмине рекорда на F1 в лицето на Bugatti Veyron. Нека бъдем честни, на фона на дивашкия F1 показал зъби и нокти неведнъж, Veyron изглежда доста питомно, дори и във версията Super Sport, с която скоростния праг за сериен автомобил отиде на 431 км/ч.

Скоро от McLaren изкараха наследник на F1 означен като P1, който пак нанесе силен удар с нечовешкия си дизайн, нововъведения и технически характеристики. Вече в хибридната ера, P1 попада в много по-конкурентна среда с LaFerrari и Porsche 918. Сега те пускат и състезателната версия  P1 GTR, която ще направи премиерата си в Женева идната седмица.
Мощността му ще е около 1000 конски сили посредством 3,8 литровия V8 би турбо двигател с 800 конски сили и системата IPAS, която добавя мощност от още 200 конски сили. Като състезателна машина теглото и е намалено с 50 килограма от стандартното. Бъдещите собственици ще влязат в програма подобна на Ferrari, и ще имат първия шанс да покарат машините си на Circuit de Catalunya в Испания.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини