Отидете към основна версия

2 Април, 2015 11:13, обновена 2 Април, 2015 11:13 7 783 19

Mercedes GLC Coupe се изправя срещу BMW X4

  • mercedes-benz-
  • glc-
  • coupe
По-малко от месец преди началото на автомобилното изложение в Шанхай, компанията Mercedes публикува първото изображение на своя нов модел GLC Coupe. Иновацията ще бъде демонстрирана на живо в края на април в Поднебесната държава, а въпросното изображение беше разпространено през официалната страница на марката във Facebook.
 
Купеобразният автомобил с повишена проходимост ще се изправи директно срещу баварското Х4, но официални подробности относно техническата му част, на този етап липсват. Не е ясно дори, дали версията, която ще бъде показана в края на месеца в Шанхай е концептуална или пък е готов автомобил за серийно производство.
 
Според данни на списанието Autocar, които се позовават на свой високопоставен източник от компанията, продажбите на новия Mercedes GLC Coupe ще започнат не по-рано от 2017 година. Говори се още, че GLC Coupe ще бъде построен на платформата на последното поколение на седана C-Klasse.
 
Що се отнася до двигателната гама, най-вероятно основните агрегати ще бъдат заимствани от кросоувъра GLK, който след рестайлинга си ще бъде преименуван на GLC. Обновеният GLC ще се появи в дилърската мрежа на марката през следващата година. Тестови GLC, с минимален камуфлаж, вече бе уловен от фотографите (долната снимка).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини