Отидете към основна версия

10 679 13

Производството на Kia Cee'd удари 7-цифрено число

  • kia-
  • cee'd
В края на май корейците от Kia свалиха от конвейера Kia Cee'd под номер 1 000 000. Това е първият модел на марката, конструиран и произведен в Европа. Моделът Cee'd се произвежда девет години в две генерации и към момента продължава да играе съществена роля в устойчивото развитие на бранда.
 
Едномилионният модел е Cee'd GT с 5 врати в цвят бяла перла. Автомобилът е оборудван с 1.6-литров T-GDI (турбо бензинов двигател с директно впръскване) с мощност от 204 к.с. и е произведен в Словакия за клиент на марката от Холандия. Ексклузивно произведен за европейските потребители в завода на марката в Жилина, Словакия, Cee'd заема 21% от общите продажби на Kia в Европа.
 
Над 75 960 броя от модела са реализирани през 2014 година, което подрежда Cee'd на второ място в класацията на най-търсените модели на марката, след бестселъра - компактния SUV Sportage. Още нещо любопитно е, че в GT линията ще се демонстрира изцяло нов 1.0-литров T-GDI мотор и нова седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител, с които ще бъде подобрена консумацията на гориво.

Подробни технически характеристики за генерациите на Kia cee'd , вижте ТУК

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини