1 Юни, 2015 10:13 10 629 13

Производството на Kia Cee'd удари 7-цифрено число

  • kia-
  • cee'd
В края на май корейците от Kia свалиха от конвейера Kia Cee'd под номер 1 000 000. Това е първият модел на марката, конструиран и произведен в Европа. Моделът Cee'd се произвежда девет години в две генерации и към момента продължава да играе съществена роля в устойчивото развитие на бранда.
 
Едномилионният модел е Cee'd GT с 5 врати в цвят бяла перла. Автомобилът е оборудван с 1.6-литров T-GDI (турбо бензинов двигател с директно впръскване) с мощност от 204 к.с. и е произведен в Словакия за клиент на марката от Холандия. Ексклузивно произведен за европейските потребители в завода на марката в Жилина, Словакия, Cee'd заема 21% от общите продажби на Kia в Европа.
 
Над 75 960 броя от модела са реализирани през 2014 година, което подрежда Cee'd на второ място в класацията на най-търсените модели на марката, след бестселъра - компактния SUV Sportage. Още нещо любопитно е, че в GT линията ще се демонстрира изцяло нов 1.0-литров T-GDI мотор и нова седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител, с които ще бъде подобрена консумацията на гориво.

Подробни технически характеристики за генерациите на Kia cee'd , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав

    2 0 Отговор
    страхотна кола е сиида. много по-добра от голф и по-евтина

    Коментиран от #2

  • 2 По добра

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мирослав":

    Виж ся, не съм фен на ВАГ и Гоуфу не ме кефи, ноооо каквото и да си приказваме, Гоуф е най-добър в своя клас.
  • 3 Пешо

    0 3 Отговор
    Най-добър не е, но е по-добър от Кия. Най-добър е Ситроен С4.

    Коментиран от #4

  • 4 По добре

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    По-добре се прегледай при психиатъра - имаш нужда!!!
  • 5 пфу

    2 0 Отговор
    Сиид - дизел с автомат отива на 42 хилки! Това цена ли е за тая кошница?
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    цените с голф вече са им доста близки, така е, различават се с 1,2 хиляди евро в полза на Киа и евентуално повече екстри от корееца, но 7г. гаранция печели много купувачи тях, както и различните двигатели.
    Киа се купува понеже не е Голф, за да са различни. Вече се губи идентичността на колите, а хората не искат целия паркинг да е голфове и те да карат един от тях. Това е едно от съображенията да не карам точно скъпото немско .
  • 7 гост

    3 0 Отговор
    Аз карам Киа сиид от 2008 г модел и сам много доволен малко гори и има много як мотор 1.6 CRDI и сам дигал най много 180 км/ч ама можеше и още да дигне ама нямаме такива пътища

    Коментиран от #9

  • 8 S Doichinov

    1 1 Отговор
    Стига вече.В която и статия да разгледам за автомобили вече е едно и също-слагаме 1.0 литров двигател.Извращение.Скоро автомобилите ще се регистрират като мотопеди.Ужас.
  • 9 Колю

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Здравейте. Че са добри като качество и дизайн няма спор, проблем при тая марка е че като разбиеш нещо бая ще почакаш да ти го доставят, след като са дръпнали толкова , не е ли време да направят в БГ за своите модели един магазин дето има всичко за тях.
  • 10 E 323

    1 0 Отговор
    шо тъй нали Kia са корейски а тия с червените гаштирзони кат ги гледам са наш модел има на втора снимка в средата един дето е сигурно е кореец каде точно са прай Kia
  • 11 Роман (Маверика) Ценов

    1 0 Отговор
    Сина ми иска да сменя БМВ-то Е39 защото много проблеми му създава и иска по-качествена кола. Харесал си е Киа Пиканто. Чувал е от негов приятел че е са добри. Сигурно и тази Сиид е добра

    Коментиран от #12, #13

  • 12 JAPAN

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Роман (Маверика) Ценов":

    Ти си луд бре,за балъци ли не взимаш.синът ти имал БМВ.Преди няколко дена писа,че искаш да купиш няква кола на сина ти да го заглежда мадамите.А сега извади БМВ-то.Ей, режа си салама Камчия и си го изяждам,ако сина ти има БМВ .
  • 13 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Роман (Маверика) Ценов":

    сина кара вече от 2 месеца бмв 3 и голф 3 gti и никои от моя род не е карал киа и няма и да кара предлагам ти да се срещнем пиши къде и кога страх те е нали