Отидете към основна версия

17 020 24

Това е Mustang Shelby Super Snake

  • ford-
  • mustang-
  • gt-
  • shelby-
  • super snake
Компанията Shelby American представи наточена версия на новото купе Mustang GT, която получава името Super Snake. Топ вариантът е снабден с двигател с мощност над 750 конски сили. V-образният осемцилиндров мотор е с работен обем от пет литра и се оборудва с нагнетатели Kenne Bell или Whipple.
Освен това агрегатът може да се поръча с механичен компресор от подразделението Ford Performance, но в този случай мощността пада на 650 коня. Трансмисиите на Super Snake могат да бъдат или механична шестстепенна, или автоматична със същия броя предавки.
На този етап от Shelby American не изнасят данни за динамиката на автомобила. Още от интересните подробности около новото творение на Shelby American са свързани с модернизираното спортно окачване, нови системи за охлаждане на мотора, изпускателна система Borla, както и с мощните спирачни апарати отпред и отзад, дело на Wilwood.
Наточената версия Super Snake впечатлява и с карбонов аеродинамичен кит, включващ преден сплитер, странични въздухозаборници и ефектен заден дифузьор. Капакът на моторния отсек също е изработен от карбон, като от същите въглеродни сплави са направени още куп елементи.
Карбонови са корпусите на страничните огледала за обратно виждане, както и радиаторната решетка и задния спойлер. И накрая, наточеното купе впечатлява с 20-цолови лети джанти Weld Racing, които са "обути" с високоскоростни нископрофилни гуми Michelin Pilot Super Sport.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини