Отидете към основна версия

19 447 21

Появи се уникално Bugatti с 4 врати

  • bugatti-
  • eb112
Любители на автомобилните екзотики успяха да уловят в обективите си един прелюбопитен автомобил, който без каквито и да било притеснения се движи по улиците на Монако. Става дума за марката Bugatti и по-конкретно за модел, който на практика е само концепция и съществува в един-единствен екземпляр.
 
Това возило е обозначено с индекс EB112 и беше демонстрирано пред публика като прототип на автомобилното изложение в Женева през далечната вече 1993 година. За съжаление, или пък за щастие серийна версия на Bugatti-то с четири врати така и не се появи, но въпросната единична бройка е продадена на неизвестен колекционер.
Той, както се вижда и от снимките, не държи колата в гараж, а си я кара почти ежедневно. Въпреки, че тази кола се е появила на бял свят преди повече от 20 години, техническата и база все още изглежда свръхмодерна. Купето на Bugatti EB112 е изработено от алуминий, а шасито - от леки, но изключително здрави карбонови сплави.
 
Уникалното Bugatti EB112 е оборудвано с V-образен дванайсетцилиндров двигател. Агрегатът е с работен обем от шест литра, а мощността му е 455 к.с. За максималния въртящ момент няма точни данни, но се знае, че той се предава и на четирите колела на автомобила.

 

Подробни технически характеристики за Bugatti EB 112 , вижте ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини