Отидете към основна версия

3 803 12

Появиха се снимки на новия Prius

  • toyota-
  • prius-
  • токио 2015

Тайванският сайт Autonet публикува първите официални изображения и информация за следващото поколение на Toyota Prius. Новият японски хибрид ще дебютира пред публика на салона в Токио през октомври.



На сканираните снимки се виждат два различни Prius-а. Единият е стандартният модел, а другият е версията с възможност за зареждане на батериите от битовата електрическа мрежа (PHV). Дизайнът на пълг-ин хибрида напомня на Mirai. Изображения на интериора засега липсват, но от Autonet твърдят, че той също прилича на салона на водородната Toyota.

Toyota Mirai

Новият Prius ще бъде дълъг 4 550, широк 1 770 и висок 1 490 мм при междуосие 2.7 метра. Стандартният хибрид ще тежи 1 280 кг, а вариантът със зарядно - 1 350 килограма.



Силовата установка ще се състои от 1.8-литров бензинов двигател със 105 к.с., електромотор с 90 коня, йон-литиеви батерии и вариатор. Системната мощност ще достига 145-150 к.с. Версията PHV ще може да изминава до 50 км само на ток, а средният разход в хибриден режим ще бъде 1.4 л/100 км.



Неотдавна плъзнаха слухове, че новият Prius ще има двойно предаване с електромотор на задните колела, а системата ще работи при скорости до 60 км/ч. Появи се и информация, че японският хибрид ще разполага със система за безжично зареждане на принципа на електромагнитната индукция.

Продажбите на следващия Prius трябва да започнат през второто тримесечие на 2016 г.

Подробни технически характеристики за генерациите на Toyota Prius , вижте ТУК
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини