Отидете към основна версия

19 944 35

Citroën ще мери сили с Mercedes-Benz и Audi

  • citroen-
  • ds

Марката DS пуска пряк конкурент на Mercedes CLA и на четиривратата версия на Audi A3

Citroën се надява да посъживи западащите си функции с новата марка DS. Именно под този бранд франсетата ще пуснат купеобразен седан, който по идея ще се противопостави директно на автомобили като Mercedes-Benz CLA и на четиривратата версия на Audi A3. По информация на De Telegraaf по новия автомобил вече се работи усилено, а целта му е да замени недотам успешния хечбек DS4. Колата ще се произвежда във Франция на модулната платформа EMP2.

Мнозина от специалистите смятат, че решението за подобен купеобразен седан е свързано основно с китайския пазар, където Citroën все още има позиции, а там най-много се търсят автомобили от типа седан. Програмата за развитие на бранда DS предвижда до 2020 година в него да има шест модела. Това ще са хечбекът DS3, наследникът на DS4, големият хечбек DS5, както и два кросоувъра. Говори се усилено, че французите ще пуснат и всъдеходна модификация на DS4, която ще получи приставката Crossback към моделното си обозначение.

Тя ще се отличава с увеличен клиренс, релси на тавана и пластмасов защитен пояс в долната част на каросерията. Спекулира се и с още един модел, който ще се предлага под марката DS. Става дума за наследник на "луксозния провал" на Citroën, познат като C6. За негов наследник се подготвя DS8, който ще получи редица дизайнерски решения от концепцията Divine DS, показана през есента на 2014 година в Париж. Стартът на производството на купеобразния седан е планиран за 2018 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини