Отидете към основна версия

2 252 3

Tesla най-иновативни според Forbes

  • tesla-
  • forbes-
  • иновации
Forbes провъзгласи Tesla за най-иновативната компания в света в петата си поредна годишна класация. Производителят на електрически автомобили ръководен от Елан Мъск е успял да детронира Salesforce.com от първата позиция, на която са се били загнездили от няколко години. На трета позиция за четвърта поредна година е компанията Alexion Pharmaceuticals, а на четвърта и пета са съответно Regeneron Pharmaceuticals и Arm Holdings PLC.
Класирането е направено на базата на анализи от Finstra Consulting и Innovators DNA използвайки модела HOLT. Според публикацията Tesla е пренаписала правилата в автомобилостроенето затвърдени повече от век насам. Наскоро компанията пусна подобрение за седана Model S наречено Ludicrous Mode, с което той може да ускори от място до 100 км/ч за само 2.8 секунди, като това я прави по-бърза от повечето супер спортни автомобили.
Tesla разработва вече от около година и SUV наречен Model X, като моделът провежда пътните си тестове без почти никакъв камуфлаж. Наскоро публикувахме снимки и от тежките условия в някои американски щати, където автомобилът се изпитва до границите на възможностите си. Температурата отделяна при преноса на мощността е един от най-възловите проблеми в електромобилите.

Подробни технически характеристики за актуалните Tesla , вижте  ТУК

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини