Last news in Fakti

25 Август, 2015 07:00 2 244 3

Tesla най-иновативни според Forbes

  • tesla-
  • forbes-
  • иновации
Forbes провъзгласи Tesla за най-иновативната компания в света в петата си поредна годишна класация. Производителят на електрически автомобили ръководен от Елан Мъск е успял да детронира Salesforce.com от първата позиция, на която са се били загнездили от няколко години. На трета позиция за четвърта поредна година е компанията Alexion Pharmaceuticals, а на четвърта и пета са съответно Regeneron Pharmaceuticals и Arm Holdings PLC.
Класирането е направено на базата на анализи от Finstra Consulting и Innovators DNA използвайки модела HOLT. Според публикацията Tesla е пренаписала правилата в автомобилостроенето затвърдени повече от век насам. Наскоро компанията пусна подобрение за седана Model S наречено Ludicrous Mode, с което той може да ускори от място до 100 км/ч за само 2.8 секунди, като това я прави по-бърза от повечето супер спортни автомобили.
Tesla разработва вече от около година и SUV наречен Model X, като моделът провежда пътните си тестове без почти никакъв камуфлаж. Наскоро публикувахме снимки и от тежките условия в някои американски щати, където автомобилът се изпитва до границите на възможностите си. Температурата отделяна при преноса на мощността е един от най-възловите проблеми в електромобилите.

Подробни технически характеристики за актуалните Tesla , вижте  ТУК

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    За какво да се крият? Те практически нямат конкуренти. Ускорение 2.8 секунди до 100 километра, показва страшните възможности на електродвигателите. С тях започна новото столетие на автомобилите.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Със сигурност ако живеех в Калифорния,щях да се опитам да си купя такава. Това е да живееш бъдещето.
    Тесла са страхотна компания и в момента когато пуснат модел 3 ще станат лидер. Няма други компании които да предлагат безплатен обяд- зареждане без пари щом си собственик на модел С.
    Хубавото при тях е, че предлагат нормален автомобил с голям багажен капацитет, шеметно ускорение и добър пробег.
    Всички други електрически коли, макар и по-евтини за закупуване, издишат спрямо Тесла и със сигурност получаваш повече за долар отколкото при Лийф например.
  • 3 тесла за двг

    0 0 Отговор
    От тесла да направят народен модел и задължително комби,там са парите в масовото производство.