Отидете към основна версия

46 329 92

Софийска S-Klasse се движи с 222 км/ч при ограничение от 70

  • кат-
  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • превишена скорост-
  • камери
Джигитите с лъскави коли продължават да не спазват Закона за движение по пътищата, въпреки че глобите за превишена скорост у нас нараснаха драстично. Явно по-големите суми, изискуеми с фиш не са проблем за родните баровци, защото от КАТ София продължават да засичат доста нарушители. Един от фрапантните такива случаи е от миналия месец. Тогава мобилните камери на КАТ засичат новата S-Klasse на Mercedes-Benz, която се движи след софийското село Волуяк със скорост от 222 км/ч. Още по-любопитно е, че точно там ограничението на скоростта е 70 км/ч. Измерената от полицаите скорост е със 152 км/ч повече от разрешената, за което на водача на софийската S-Klasse за наказуема скорост от 215 км/ч. е наложена глоба с фиш от 1200 лв.
Друг фрапиращ случай от изминалия месец е засечен от една от стационарните камери на околовръстното на София. На снимката е заснет мотоциклетист, който при разрешена скорост от 80 км/ч. се движи с 236 км/ч. при това на задна гума. Регистрационният номер на нарушителя обаче не се вижда. Ако бъде открит, глобата му ще е в размер на 800 лв, но ще последва и наказание от три месеца лишавана от право да управлява автомобили и мотоциклети. Всичко това ни кара да се замислим, дали налаганите глоби са достатъчни, защото както е видно, много от водачите на МПС-та продължават да извършват нарушения, които са опасни, както за техния, така и за живота на останалите участници от пътното движение.
Само за сравнение ще припомним, че миналата година по това време властите във Великобритания решиха да играят доста по-грубо с нарушителите на правилника за движение по пътищата и по-конкретно с тези, превишаващи скоростта. Те приеха ново решение, според което максималната глоба за превишена скорост вече е 10 000 британски лири. Според мнозина критици на новия закон глобата е прекалено голяма, а Telegraph я определи като "безлимитна". Това обаче не трогна властите на Острова, които вече година налагат "солените" глоби и отчитат драстичен спад в превишаването на максимално разрешената скорост по пътищата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини