Отидете към основна версия

6 638 28

Новият Volkswagen Phaeton ще бъде електрически

  • volkswagen-
  • phaeton

Аферата с манипулираните екологични показатели на дизеловите "фолксвагени" явно ще доведе до наистина рязък завой в продуктовата политика на концерна. Следващото поколение на лимузината Phaeton ще има изцяло електрическа версия. Новината идва от пресслужбата на компанията, която няма навика да разкрива подобни планове за бъдещите модели на марката.

Съмненията за имиджовия характер на съобщението се подклаждат и от крайно лаконичната информация за електрическия Phaeton, която се изчерпва с уверението, че той ще може да "изминава дълги разстояния" и ще има "емоционален дизайн". Версията на ток ще бъде алтернатива на 12-цилиндровия W-образен двигател с два турбокомпресора и система за деактивиране на половината цилиндри при ниски натоварвания, който ще остане в гамата.

Новият Phaeton ще получи активно пневматично окачване, чиито характеристики ще се променят мигновено за филтриране на неравностите по пътя пред колата. Както и при Mercedes-Benz, системата ще разчита на сложна комбинация от камери и различни сензори. Предполага се, че лимузината ще разполага с функция за полуавтономно управление при скорост до 60 км/ч.

Следващото поколение на най-големия Volkswagen вероятно ще дебютира през 2019 г. Електрическата модификация ще се появи малко по-късно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини