Отидете към основна версия

7 241 16

ТТ данни за новата Acura NSX от Honda

  • honda-
  • acura-
  • nsx-
  • тт данни
Японците от Honda най-сетне разпространиха официални данни, касаещи техническите характеристики на второто поколение на суперкара Acura NSX. Автомобилът дебютира пред публика още в началото на годината в Детройт, а продажбите му ще стартират от пролетта на 2016-а.
Двувратото купе е снабдено с хибриден силов тракт, включващ 3.5-литров битурбо шестцилиндров двигател. Мощността на бензиновия мотор, който е средноразположен, е 500 конски сили. Агрегатът работи съвместно с деветстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Освен това допълнителна мощ идва от още три електромотора, захранващи се от комплект йон-литиеви батерии.
Единият от електрическите двигатели е разположен между мотора с вътрешно горене и скоростната кутия, като дава мощност от допълнителни 47 коня. Той асистира на бензиновия мотор при задвижването на задните колела в моменти на рязко ускорение и при превключване на предавките.
Другите два електромотора, с мощност от по 36 конски сили всеки, отговарят за предните колела. Така системната мощност на хибридния суперкар е 573 конски сили, а максималният въртящ момент - 644 Нм. Автомобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за под 3 секунди, но точната цифра все още не е оповестена.
Знае се обаче максималната скорост, която ще е 307 км/ч. Acura NSX е построена на пространствена рама от алуминий, високоякостна стомана и карбон. Каросерийните панели пък са изработени от алуминий и пресован полиестер, подсилен със стъклопласти. Така масата на автомобила е максимално снижена.
Теглото на Acura NSX е 1 725 килограма, а разпределението на теглото между осите е в съотношение 42:58 в полза на задната ос. NSX получава и адаптивно окачване, шест- и четирибутални спирачни механизми Brembo, съответно отпред и отзад, а така също и 19- и 20-цолови лети джанти. Основната неизвестна, която остана е цената. По непотвърдени данни тя ще е от порядъка на $170 000.

Научете повече за актуалните модели на Acura  , от  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини