Отидете към основна версия

3 579 5

Mazda върна MX-5 в 50-те

  • mazda-
  • mx-5-
  • miata-
  • sema 2015

Две открити модификации на култовата Mazda върна MX-5 ще са главната атракция на щанда на японската марка на изложението SEMA в Лас Вегас. Спийдстърът и спайдърът са изпълнени в стила на предшествениците си от 50-те години на миналия век.

MX-5 Speedster има малък ветроупорен щит вместо предно стъкло, 16-цолови джанти с гуми Kumho Ecsta. Металните носещи скелети на вратите и седалките са изработени от въглеродни нишки. Прототипът тежи 943 кг, със 113 по-малко от серийния роудстър.

Спийдстърът може да се похвали още с адаптивни амортисьори K&W, които позволяват регулирането на клиренса с до 30 мм. Предните спирачки пък са снабдени с четирибутални апарати Brembo.

MX-5 Spyder се отличава с аеродинамичен пакет от въглеродни нишки, 17-цолови колела Advan Racing RS II с гуми Yokohama и поръчков кожен салон. Прототипът също има спирачки Brembo и адаптивни амортисьори. Теглото е 1 043 кг.

Mazda представи четвъртото поколение на MX-5 през септември миналата година. Роудстърът се предлага с 1.5- и 2.0-литрови двигатели с мощност 131 и 160 к.с.

Научете подробности за генерациите на Мазда МХ-5 , от  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини