Last news in Fakti

3 Ноември, 2015 15:35 3 569 5

Mazda върна MX-5 в 50-те

  • mazda-
  • mx-5-
  • miata-
  • sema 2015

Две открити модификации на култовата Mazda върна MX-5 ще са главната атракция на щанда на японската марка на изложението SEMA в Лас Вегас. Спийдстърът и спайдърът са изпълнени в стила на предшествениците си от 50-те години на миналия век.

MX-5 Speedster има малък ветроупорен щит вместо предно стъкло, 16-цолови джанти с гуми Kumho Ecsta. Металните носещи скелети на вратите и седалките са изработени от въглеродни нишки. Прототипът тежи 943 кг, със 113 по-малко от серийния роудстър.

Спийдстърът може да се похвали още с адаптивни амортисьори K&W, които позволяват регулирането на клиренса с до 30 мм. Предните спирачки пък са снабдени с четирибутални апарати Brembo.

MX-5 Spyder се отличава с аеродинамичен пакет от въглеродни нишки, 17-цолови колела Advan Racing RS II с гуми Yokohama и поръчков кожен салон. Прототипът също има спирачки Brembo и адаптивни амортисьори. Теглото е 1 043 кг.

Mazda представи четвъртото поколение на MX-5 през септември миналата година. Роудстърът се предлага с 1.5- и 2.0-литрови двигатели с мощност 131 и 160 к.с.

Научете подробности за генерациите на Мазда МХ-5 , от  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ТОВА Е НАЙ ПРОДАВАНИЯ РОУДСТЪР
  • 2 МоТо

    2 0 Отговор
    И то заслужено!
  • 3 144

    2 0 Отговор
    Мазда определено е в подем
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Това с малкият ветроупорен щит съм го виждал много отсавна и е много яко,но като се замисля,това значи че колата е вечно открита и ако завали нещо по пътя,вътре става доста некомфортно.Хайде-шофьорът ще е с каска и шлифер/?!/,но тапицерията...
  • 5 копеле

    0 0 Отговор
    Шлифер викаш, ама че ме разсмя