Отидете към основна версия

11 458 24

GL стана S-класата на всъдеходите

  • mercedes-benz-
  • gl-
  • gls-
  • лос анджелис 2015

Mercedes-Benz представи официално модернизираната версия на най-големия си модел с повишена проходимост. GL получава допълнителен буквен индекс в съзвучие с новата моделна номенклатура на марката. След въведените промени GLK стана GLC, ML се превърна в GLE, а най-малкият кросоувър се нарича GLA.

Добавената буква S илюстрира еднозначно амбициите на Mercedes-Benz да приравни GL с S-Klasse сред всъдеходите. Моделът винаги се е славел с изключителното равнище на комфорта и технологиите, а модернизираната му версия стига още по-големи висоти.

Немските дизайнери са пипали внимателно по външността на GLS. Нови са радиаторната решетка с трилъчева звезда, броните, стоповете и куп други детайли, но като цяло стилистиката на GL е запазена.

Изменения има и в салона. Нова е централната конзола със стърчащ голям цветен дисплей, сензорният панел за управление с пръст, стилния волан с три спици и т.н.

Промените под предния капак също са плод на еволюционния подход. Мощността на 4.7-литровия турбиниран V8 е увеличена от 435 на 449 к.с. Върховата версия GLS 63 AMG пък разполага с 577 вместо досегашните 557 коня. Всички модификации без AMG ще се оборудват с нова 9-степенна трансмисия.

Старият нов всъдеход на Mercedes-Benz ще разполага с най-модерните системи за безопасност, достъпни за серийни автомобили. GLS ще следи самостоятелно за пътната маркировка, ще контролира дистанцията до останалите возила в трафика, ще забелязва пешеходците, ще получи система за нощно виждане и много други.

Официалната премиера на всъдеходната S-Klasse е насрочена за салона в Лос Анджелис в края на месеца. Приемането на поръчки ще започне през декември, а първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите през март 2016-а.

Подробни технически характеристики за актуалните GL-classe ,  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини