Last news in Fakti

4 Ноември, 2015 15:13 11 434 24

GL стана S-класата на всъдеходите

  • mercedes-benz-
  • gl-
  • gls-
  • лос анджелис 2015

Mercedes-Benz представи официално модернизираната версия на най-големия си модел с повишена проходимост. GL получава допълнителен буквен индекс в съзвучие с новата моделна номенклатура на марката. След въведените промени GLK стана GLC, ML се превърна в GLE, а най-малкият кросоувър се нарича GLA.

Добавената буква S илюстрира еднозначно амбициите на Mercedes-Benz да приравни GL с S-Klasse сред всъдеходите. Моделът винаги се е славел с изключителното равнище на комфорта и технологиите, а модернизираната му версия стига още по-големи висоти.

Немските дизайнери са пипали внимателно по външността на GLS. Нови са радиаторната решетка с трилъчева звезда, броните, стоповете и куп други детайли, но като цяло стилистиката на GL е запазена.

Изменения има и в салона. Нова е централната конзола със стърчащ голям цветен дисплей, сензорният панел за управление с пръст, стилния волан с три спици и т.н.

Промените под предния капак също са плод на еволюционния подход. Мощността на 4.7-литровия турбиниран V8 е увеличена от 435 на 449 к.с. Върховата версия GLS 63 AMG пък разполага с 577 вместо досегашните 557 коня. Всички модификации без AMG ще се оборудват с нова 9-степенна трансмисия.

Старият нов всъдеход на Mercedes-Benz ще разполага с най-модерните системи за безопасност, достъпни за серийни автомобили. GLS ще следи самостоятелно за пътната маркировка, ще контролира дистанцията до останалите возила в трафика, ще забелязва пешеходците, ще получи система за нощно виждане и много други.

Официалната премиера на всъдеходната S-Klasse е насрочена за салона в Лос Анджелис в края на месеца. Приемането на поръчки ще започне през декември, а първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите през март 2016-а.

Подробни технически характеристики за актуалните GL-classe ,  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dimo

    1 1 Отговор
    Като моделите на Оpel gls

    Коментиран от #3

  • 2 Бай Ганьо

    1 1 Отговор
    Хайде сега Бае Ви Ганя, да започне с "компетентните" изказвания от рода на "предната броня не ми харесва", "голям и тежък тулуп" и.т.н.
    Добре де, разбирам че всеки си има мнение, ама като нямате лев в г..ъ си и като сте бедняци, които никога няма да имат класата да притежават едно такова чисто ново бижу - ами вземете поне си мълчете и не хейтвайте неща, които никога няма да имате дори и след 20 години като второ употреба, ноф фнос!

    Коментиран от #4

  • 3 Дарго

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Dimo":

    Приликите с моделите на Опел са само че и двете са на по 4 колела! И до там!
  • 4 ганю балканския

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ганьо":

    На този голям и тежък тулуп предната броня не ми харесва ,щото азе сам компетентен.
  • 5 само хонда

    0 1 Отговор
    Д**.а и строшения ковчег д**.а.
  • 6 щайга

    0 3 Отговор
    Изкопираха сега и лентата със светлина по таблото и вратите от БМВ! Преди това и Х6, абе ...

    Коментиран от #7

  • 7 gosteninut

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "щайга":

    абе ти като бъкел не знаеш от коли защо се обаждаш... проучи кои първи въвежда "амбиент" светлината в кола !! Само едно запомни от този коментар --> Мерцедес водят вси4ки останали СЕРИИНИ автомобили следват... и за да ти докажа, Мерцедес когато са правели коли с автоматична скоростна кутия... Ауди още са се 4удели как да създадат 80-десятката хаха... когато Г-класата е ходила по горите БМВ още са замисляли Х5-цата за пътя...

    Коментиран от #14

  • 8 144

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=PvK8beHnf6Q

    Коментиран от #9

  • 9 1444

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "144":

    https://www.youtube.com/watch?v=NUcdM_Ktvx0
  • 10 Кобрата

    0 0 Отговор
    Това сега е друго, определено GLS е много по-хубав и най-много ми харесва, че багажника е голям и задницата не е скосена и отрязана за разлика от GLE...
  • 11 qwerty

    1 0 Отговор
    с ъгъл на заход 27 градуса и 30 отзад това си е най-луксозното комби 4х4. снимките в планината са от компанията. не вярвам /не за част/ собствениците на автомобила да тръгнат по разни чукари и гори с него? познати с МЛ-2001г все още не могат ги прежалят, камо ли тези а чисто нови?
    поздрави и си карайте колите с по-ниските цени на горивата!!!
  • 12 Delux

    1 0 Отговор
    Само Мерцедес-Бенц. Не случайно девиза им е най-доброто или нищо.
  • 13 Георги Алексиев

    0 2 Отговор
    колата е хубава не може да се отрече , ако гледаме обективно това си е страшен лукс , много е скъпа не е по джоба на много хора по този свят ( не се ограничавам с българия ) ако съм милионер може би бих имал такава в гаража си . Но за съжаление няма как да е наи добрия всъдеход , докато ЯПОНЦИТЕ произвеждат ТОYOTA { LEXUS } NISSAN ( INFINITI )

    Коментиран от #15

  • 14 щайга

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "gosteninut":

    Хубаво е Мерцедес да се научат да използват въглерода като гориво! ;) А и с техните ''надеждни'' автомати...
  • 15 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Георги Алексиев":

    Те най-добрия вседеход са го направили още преди повече от 30 години - G класата, а сравнението му с Нисан и Тойота е нелепа. Все едно да го сравняваш с Нива - проходима, но ужасна за хората в нея!!!

    Коментиран от #19

  • 16 МоТо

    0 0 Отговор
    Много добре и отвътре и отвън - директно за Америка да се бори с големите американски СУВ-ове.
    Дано да е надежден - да му сложат японска "АИСИН " ск. кутия 8 степенна !Както правят Туарег!:-)!
  • 17 МоТо

    3 0 Отговор
    Бай Ганьо,
    Недей така да плюеш по сънародниците си !
    Не са виновни хората че ни крадат вече 26 години - и нито имат свястна работа ,заплата ,осигуровка, пенсия.Не е прост Българина - недей мърка,от "честно" забогателите ще си купят достатъчно.
    Голяма злоба си събрал : " нямате лев в г..ъ си и като сте бедняци, "
    възпитан човек, не би си позволил подобни изказвания - напълни се България с такива надути позьори като теб!
    Логиката ви е "щом е беден е по-низш" - все някой ден ще им писне на "бедните",Историята няма грешка !

  • 18 цг3ш

    1 1 Отговор
    Пффф тва ми напомни за компотите в мазата - никаква оригинална мисъл! Вижте как китайците и Волво метнаха летвата, Нисан, Хонда, Тойота, Ху%дай... Как да се кефиш на дърта фаца? Тва за ретро ли го поднасят? Ааа дЪ - класика е! Еми тоя път к..ките пред чалготеките ще има да се чудят, коя кола е по скъпа - най-новия мецедес CLS или новата Дачия...
  • 19 Георги Алексиев

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    АБЕ ЗЕМИ СЕ КАЧИ В ЛЕНД КРУЗЪР АМА НЕ ОТ 80 ГОДИНА АМИ 2010 Г И ТОГАВА МИ ГОВОРИ БЕ !!! ВЗЕМИ ПРОЧЕТИ МАЛКО ЗА ЛЕНД КРУЗЪРИТЕ ЧЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ОТ 1951 Г. GL СЕ ПРОИЗВЕЖДА ОТ 2006 Г. ЗА 10 Г КАКЪВ ОПИТ СА ПРИДОБИЛИ ? ЕДИНСТВЕНО Г КЛАСАТА СЕ ПРОИЗВЕЖДА ОТ 1979 Г. И Е ЧИТАВА ДО 2000Г. СЛЕД ТОВА И ТЯ Е САМО ВИЗИЯ НА ДЖИП И НИЩО ПОВЕЧЕ .

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Георги Алексиев":

    Не се напъвай, че ще се наакаш. Никъде не съм казал, че японците не правят хубави джипове, но най-добрите джипове за мен са G класата и Рейнджа.
    Показателна е цената на старо. Пък ти си лай колкото си щеш, защото не си абсолютно никакъв фактор!!!

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Георги Бимера

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Рейнджа е тежичък. За мен има само 3 ДЖИПА! - Г класа, Вранглер, Дифендър! А да и Ленд Круйзер 70 с 3.0д двигателя!
  • 22 Онзи

    2 0 Отговор
    Хората от Мерцедес произвеждат високо проходима техника много преди да започне производството G-klasse, така че дай да не си говориме за натрупан опит. Чувал ли си някога за машини като Unimog и техните възможности и проходимост.А ако трябва да сравнявам новия Land Cruiser и G-klasse Тойотата печели само по външен вид!
  • 23 гостенина

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    рейндж....само някой дето не е имал LR/RR може да ги хвали тия трошляци....

    Коментиран от #24

  • 24 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "гостенина":

    Май ти не си имал Рейндж? А интериорно сравнение никога не може да има, защото японските джипове вътре са като Трабант пред английския аристократ. Но какво ли да обяснявам на хора като теб, за които е най-важно да сложат газчица и частите да са им евтини. Предполагам, че за теб и Ролс е трошляк, но ти просто не си никакъв фактор, защото си г-н Никой!!!