Отидете към основна версия

2 448 9

Ще видим и BMW i8 без таван

  • bmw i8 spyder-
  • кабрио-
  • кабриолет

През 2012 година преди да бъде стартирано производството на хибридния модел i8 на автосалона в Пекин бе представен прототип наречен BMW i8 Concept Spyder, който явно ще се придвижи към поточната линия. Това е потвърдил изпълнителният директор на баварската компания Харалд Крюгер.

Прототипът на Spyder се отличава значително от стандартния i8 поради няколко основни причини - Spyder е с две седалки, за разлика от 4-те при купето, конструкцията използва значително количество алуминий и междуосието е по-късо. Най-вероятно промените са били нужни поради запазването на ниското тегло и твърдостта на шасито.

Задвижването на кабриолета си остава същото - трицилиндровия 1.5-литров турбо с 231 конски сили в задната част и електрическия двигател със 131 коня отпред или обща мощност от 362 конски сили. Във вътрешната част също не се предвиждат основни промени, но най-вероятно модела ще бъде с типичните кабриолетски глезотии, като значително по-мощна аудио система и по-добро отопление на седалките. Най-близката дата, на която евентуално ще видим премиера на открития хибрид е автосалона в Женева в началото на март месец. От стартирането на продажбите на i8 до края на третото тримесечие на тази година са продадени 5700 автомобила от модела. 

Технически характеристики за БМВ ай-8 - ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини