Отидете към основна версия

6 116 14

Четири нови модела на ток от Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • електромобил

Инженерите на Mercedes-Benz разработват уникална платформа, която ще залегне в основата на четири нови изцяло електрически автомобила - два седана и два кросоувъра, съобщава сп. Car.

По предварителни данни новата архитектура ще получи името EVA и ще използва доста компоненти от модулното шаси MRA, на което са построени автомобилите от семействата на C- и S-Klasse. В проекта ще бъдат инвестирани около 2 млрд. евро.

Първият от новите електромобили ще се появи през 2018-а, с година по-рано от първоначално планираното. Размерите му ще го позиционират между C- и E-Klasse. Ще го последва кросоувър, който ще заеме нишата между GLC и GLE.

Третият и четвъртият от бъдещите електромобили на Mercedes-Benz ще станат съответно голям седан с габаритите на S-Klasse и огромен всъдеход, който ще бъде по-дълъг дори от 5.1-метровия GLS.

Версиите със задно предаване ще се оборудват с електромотор с 402 к.с., а модификациите с двойно задвижване ще получат допълнителен двигател на предния мост с мощност от 120 до 201 к.с. Батериите ще бъдат разположени в пода.

Новите електрически Benz-ове ще имат адаптивно окачване, система за разпределение на въртящия момент и високотехнологичен механизъм за рекуперация на енергията. Немците планират да продават по 20 000 коли на ток годишно. Най-евтината от тях ще струва около $100 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини