Отидете към основна версия

12 811 12

Джеръми Кларксън плаща £100 000 на бития продуцент

  • джеръми кларксън-
  • ойсин таймън-
  • top gear

Бившият водещ на автомобилното шоу Top Gear Джеръми Кларксън се извини публично на продуцента на предаването Ойсин Таймън, когото удари по лицето при скандал през март 2015 г. и в резултат загуби работата си. Джеза ще плати на пострадалия 100 000 паунда по извънсъдебно споразумение за расова дискриминация и нанасяне на телесни повреди, съобщава BBC.

"Бих искал да се извиня още веднъж на Ойсин Таймън за инцидента и злощастните последствия от него. Искам да подчертая, че той няма никаква вина за случилото се. Бих искал също да отбележа, че оскърбленията към него са абсолютно неоправдани и искрено съжалявам, че трябваше да ги изтърпи. Радвам се, че случаят приключи. Ойсин винаги е бил съзидателен член на екипа на Top Gear и му желая успех във всички бъдещи начинания", гласи официалното изявление на Кларксън.

Джеза бе уволнен от BBC, след като на 4 март 2015 г. нападна Таймън в края на снимачния ден в хотел в Северен Йоркшър. Водещият побеснял, защото заради късния час за вечеря получил само паница супа и сухоежбина вместо желаната пържола. Обект на гнева му станал 36-годишният продуцент, който трябвало да изтърпи 20-минутна тирада с квалификации като "мързелив ирландец", а след това и удар с юмрук в лицето.

В знак на солидарност заедно с Кларксън напуснаха и другите двама водещи на Top Gear Ричард Хамънд и Джеймс Мей. В момента тримата работят над ново шоу с името Gear Knobs, което трябва да тръгне по платената услуга Amazon Prime през май.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини