Отидете към основна версия

4 385 8

Бюджетен, но бърз: Chevrolet Corvette Grand Sport

  • chevrolet corvette grand sport-
  • автосалон-
  • женева-
  • премиера

В Женева от GM бе представена една машина за тези, които искат да се борят с времената по пистите на достъпна цена - Chevrolet Corvette Grand Sport. Автомобилът използва атмосферния LT1 двигател с мощност от 460 конски сили, но благодарение на подобренията той се доближава до времената
на много по-мощния ZR1, разполагащ с 650 коня.

Рецептата за това е аеродинамичния пакет, леките и широки джанти с лепкави гуми Michelin Pilot Super Sport с размер 285/30ZR19 отпред и 335/25ZR20 отзад, специално настроеното ново окачване с по-дебели стабилизиращи щанги, както и огромните спирачки от Brembo с шестбутални апарати и 355 мм дискове отпред и 340 мм отзад, които имат опция за керамични дискове. Автомобилът устоява на странично ускорение със сила 1.05 G, а при оборудване с Michelin Pilot Sport 2 Cup то достига до 1.2 G.

Новият Corvette ще се предлага и в двата варианта - купе и кабриолет, както и с две скоростни кутии - седемстепенна ръчна и осемстепенна автоматична. Той се отличава с комбинацията от цветовете Watkins Glen Gray, Tension Blue и джанти боядисани в черно, като синьото участва и в интериора. 

Много от производителите изкараха напоследък подобни модели - коли, насочени за феновете на моторните спортове като Porsche Cayman GT4, Dodge Viper ACR, Lamborghini Huracan LP570-2 със задно предаване, както и прясно представеното 911 R.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини