Отидете към основна версия

7 127 13

Най-бързата електрическа кола е... Corvette

  • genovation gxe-
  • рекорд

В сянката на супер спортните електрически машини с впечатляващ дизайн представени в Женева и обещаващи скандални скорости, един американски Corvette спокойно подобри рекорда за електрически автомобил легални за движение по пътищата. Автомобилът наречен Genovation GXE постигна резултат от 186.8 мили или 300.6 километра в час. Това е подобрение с 22 км/ч над предишното постижение.

Електромобилът е заменил оригиналния V8 с няколко уникални електрически двигателя, които осигуряват мощност от цели 700 конски сили и 812 нютонметра, като рекорда е постигнат още на първия ден от тестовете на автомобила на пистата на Kennedy Space Center в щата Флорида. Най-интересното, което забелязахме, е, че колата има и скоростна кутия липсваща при повечето и конкуренти.

Това ще един от най-апетитните рекорди за в бъдеще и очакваме много скоро рекорда да бъде подобрен. Ако правите са силната дисциплина на електричките, то пистите със завои все още не са. Причината е температурата отделяна от батериите и двигателите и резкия спад на мощността, който трудно може да бъде контролиран.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини