Last news in Fakti

9 Март, 2016 07:15 7 122 13

Най-бързата електрическа кола е... Corvette

  • genovation gxe-
  • рекорд

В сянката на супер спортните електрически машини с впечатляващ дизайн представени в Женева и обещаващи скандални скорости, един американски Corvette спокойно подобри рекорда за електрически автомобил легални за движение по пътищата. Автомобилът наречен Genovation GXE постигна резултат от 186.8 мили или 300.6 километра в час. Това е подобрение с 22 км/ч над предишното постижение.

Електромобилът е заменил оригиналния V8 с няколко уникални електрически двигателя, които осигуряват мощност от цели 700 конски сили и 812 нютонметра, като рекорда е постигнат още на първия ден от тестовете на автомобила на пистата на Kennedy Space Center в щата Флорида. Най-интересното, което забелязахме, е, че колата има и скоростна кутия липсваща при повечето и конкуренти.

Това ще един от най-апетитните рекорди за в бъдеще и очакваме много скоро рекорда да бъде подобрен. Ако правите са силната дисциплина на електричките, то пистите със завои все още не са. Причината е температурата отделяна от батериите и двигателите и резкия спад на мощността, който трудно може да бъде контролиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    Едно добро начало.
  • 2 опсмопсус

    2 5 Отговор
    Браво, радост за очите!Недостижима кола!
    Еврогейските немЦки талиги не могат и 50км да минат на ток!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Румен Янев

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    Разлая беенвистите с този коментар
  • 4 onq s konq

    1 3 Отговор
    На снимката ясно се вижда кола обгърната в пушек вследствие на ел. късо съединение.А рекорди по бързо изгаряне на автомобил едва ли са нужни някому!

    Коментиран от #7

  • 5 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    Колата не е изминала 300.6 километра за да казваш, че немските талиги не могат и 50км да минат на ток.
  • 6 опсмопсус

    1 2 Отговор
    Ей, люби ми беенвисти, всеки ден катастрофи с любимите ви коли.
    Спрете се бре, ке се утепате всите!Е днес у Варна!

    http://petel.bg/Predi-minuti--BMV-se-vryaza-v-svetofara-do-avtogarata-vav-Varna---snimki-__148237
  • 7 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Конче пушека е от дрифт а не от запалена ел.инсталация!!Ама то беенвист какво да каже???
  • 8 хахаха

    1 2 Отговор
    е кон от де да знае какво е това дрифт, като няма гуми които да върти
  • 9 читател

    0 0 Отговор
    Искрено се надявам факти.бг в търсенето си на сътрудници-журналисти, да успее поне малко да вдигне сегашното ниво. Тежко и горко на сътрудник, който си изкарва хляба професионално, и допуска на няколко пъти непълен член, на въпрос Кой - РекордЪТ!, или множеството липсващи запетаи, или пък поставени не където им е мястото, или пък липсващото ударение на й, когато говорим за конкурентите Й - на колата. Жалко за иначе приличния сайт ...
  • 10 wing

    0 0 Отговор
    Не е далеч времето, в което ще си спомняме за автомобилите с конвенионални двигатели като за мобилните аналогови телефони,
    само че с повече носталгия.
  • 11 опсмопсус

    0 2 Отговор
    А що не пишете за пародията на електромобил Ай 8?
    И името му едно, ай, ай!

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "опсмопсус":

    Защото Ай 8 не е електромобил , а хибрид с петролен и елмотор и доста спорни показатели , въпреки превисоката му цена ( с нищо необоснована ) и само заявки за "евентуална" изцяло електрическа версия .
  • 13 Abeee

    0 0 Отговор
    Вие че не знаете какво пишете, е ясно. То е стара приказка, че журналистът е човек, който има нелеката задача да обяснява на другите неща, които сам не разбира.
    Електромобилите са отдавна в пистовия спорт по света
    http://vbox7.com/play:051b4a44
    http://vbox7.com/play:a79ba114

    Че освен TTXGP (електро мото GP) и Formula-E, има и даже рали шампионат! Може ли такъв срам да пишете как падала мощността?! Това да не са ти оловно-киселинни акумулатори? На буталните примитивни коли пада мощността при надморска височина, не на тези.