Отидете към основна версия

8 532 32

Hyundai предизвиква Mercedes-Maybach

  • hyundai-
  • genesis-
  • eq900-
  • eq900 limousine-
  • mercedes-maybach

В Корея се състоя премиерата на удължена версия на седана от висш клас Genesis, с която Hyundai хвърля ръкавица не на кого да е, а на най-луксозната и скъпа S-Klasse. Нещо повече - с габаритна дължина 5 494 мм EQ900 Limousine (L) дори превъзхожда с 42 мм Mercedes-Maybach.

Както може да се очаква от подобен параход, всичко в интериора на Genesis EQ900 L е подчинено на комфорта на пътниците, макар че климатикът с четири зони на действие, отделните задни кресла с електрическо регулиране, централната конзола с пулт за управление на различните функции и декорациите от естествено дърво са достъпни и за седана със стандартни размери.

За плавната возия се грижи адаптивно окачване Genesis Adaptive Control Suspension, което също може да се поръча за по-късия с 290 мм стандартен EQ900.

Новата корейска лимузина се задвижва от 5.0-литров V8 GDI от серията Tau, който развива 425 к.с. Моторът е съчетан с 8-степенна автоматична трансмисия, която предава въртящия момент към четирите колела.

От Hyundai са оборудвали Genesis EQ900 L с щедър пакет от електронни помощници. Автомобилът разполага със система за аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци, интелигентен круиз контрол, усъвършенстван асистент за следене на слепите зони и поддържане на лентата.

В Корея удълженият Genesis ще струва около $125 000. От Hyundai не съобщават дали за кои други страни ще се изнася лимузината.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини