Отидете към основна версия

25 203 59

Mercedes показа конкурент на BMW X4

  • mercedes-benz-
  • glc coupe

Немците от Mercedes-Benz официално представиха новия купеобразен кросоувър, който получи наименованието GLC Coupe. Моделът влиза в пряка конкуренция с BMW X4, а публичната му премиера е насрочена за автомобилния салон в Ню Йорк.

Новият модел е построен на платформата на GLC, който наследи GLK. Габаритната дължина на новия кросоувър е 4.73 метра, височината му е 1.6 метра, а междуосието - 2.87 метра. Така GLC Coupe е с 59 мм по-дълъг и с 24 мм по-нисък от BMW X4.

Първоначално моделът излиза на пазара с два дизелови и с един бензинов агрегат. Първите ще са налични за версиите GLC 220 d и GLC 250 d, като мощността и максималният им въртящ момент ще са 170 к.с. (400 Нм) и 204 к.с. (500 Нм), съответно.Бензиновият мотор ще е с мощност 211 коня, а пиковият му момент ще е 350 Нм. Продажбите на тези три модификации ще стартират от есента на тази година, като най-мощната от тях ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за 7.3 секунди.

Постижението е по-добро с 0.8 секунди от това на BMW X4 със 184 коня, но и с 0.9 секунди по-бавно от баварския кросоувър, който е с мощ 245 коня. Към края на годината се очаква появата на още две версии на GLC Coupe.

Едната ще е хибридна с мощност 320 к.с., а топ модификацията ще е AMG GLC 43 Coupe. Първата ще е с бензиново-електрически силов тракт, а втората - с битурбо шестак с мощност 367 конски сили. Ускорението на AMG GLC 43 Coupe ще е под 5 сек.Всички агрегати на новия автомобил с повишена проходимост на Mercedes-Benz ще работят съвместно с деветстепенната автоматична скоростна кутия на марката. Изключение прави само хибрида, който ще работи със седемстепенен автомат.

Стандартната версия на GLC Coupe ще разполага с пружинно окачване, но като опция ще е достъпно спортно окачване с възможност за регулиране на твърдостта на амортисьорите. Пневматичното окачване също ще се предлага като опция.

В базовия вариант са включени 18-цолови колела, ел. отваряне на петата врата, мултимедийна система с голям екран, безключово палене и кожен салон. Продажбите ще стартират и с една спец. версия с 20-цолови джанти, наречена Edition 1.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини