Отидете към основна версия

4 134 25

Mercedes с още AMG модели

  • mercedes-amg-
  • нови модели-
  • продажби-
  • рекорд

Германският производител ще разшири още гамата на предлагани AMG модели, като през следващата година се очакват поне още 10 според Тобиас Моерс - изпълнителен директор на AMG. През изминалата календарна година продадените автомобили на спортното подразделение на Mercedes са общо 68875 и компанията бележи впечатлява ръст от 40% в сравнение с предходната. В момента разнообразието от предлагани машини трансформирани от AMG достига общо 38 различни модела.

Най-новите попълнения в гамата са завърналите означението 43 в лицето на C 43, CLA 43, новата E-class 43 и кросоувърът GLC43 и очакваме тези по-култивирани спортисти да се увеличат, защото представляват и по-достъпната част от AMG. Тези автомобили не използват V8 двигателя, а залагат на по-компактния 3.0 литров V6 би турбо, който предлага немалката мощност от 367 конски сили и 520 нютонметра. Той работи в комплект с автоматичната скоростната кутия 9G-Tronic.

Всичко това означава, че ще имаме избора от близо 50 AMG модела, но очакваме главна част от продажбите да грабнат тези нови 43 AMG попълнения поради по-нормалната им цена и по-елегантната им визия, но това не значи, че не искаме и тези луди Black Series творения. Следващият с AMG значка според нас ще бъде новия конкурент на BMW X4 - GLC coupe.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини