Отидете към основна версия

28 679 10

5-те най-впечатляващи китайски автомобила

  • китай-
  • пекин-
  • автомобилен салон-
  • новости

Автомобилното изложение в Китай набира все по-голяма скорост, не само заради факта, че много от световноизвестните марки започнаха да представят новостите си там, ами и заради това, че китайското автомобилостроене е във възход и именно там могат да се видят някои доста интересни новости, произведени в Поднебесната държава. Тази година, изложението беше в Пекин и отново станахме свидетели на интересни китайски возила. Наред с множеството копи-пейст изпълнения се забелязваха и някои, наистина добри разработки. Ето и 5-те най-впечатляващи китайски автомобила, показани на тазгодишния салон в китайската столица.

Hongqi B Concept
Най-старата китайска автомобилна марка Hongqi представи интересна концепция, наречена B Concept. Автомобилът представлява седан с централна конзола, хоризонталната част на която е по цялата дължина на салона. Изцяло цифровите уреди и футуристичния интериорен дизайн е съчетан с място за традиционния порцеланов сервиз за чай.

Qiantu K50
Пред нас е изцяло електрически суперкар-роудстър, който още от тази есен влиза в серийно производство. Електромобилът е снабден с два електромотора, по един на всяка ос, като сумарната мощност на двата агрегата е 408 конски сили. Максималният въртящ момент пък е 650 Нм, а всичко това позволява ускорение от 0 до 100 за 4.6 сек. Максималната скорост е ограничена на 200 км/ч, а автономният пробег е 300 км.
 
LeEco Super EV
Leshi Internet Information & Technology или просто LeEco излезе с обещание да надиграе Tesla в нейната собствена игра. Платформата на колата, както и акумулаторния блок и електромоторите се разработват съвместно с Faraday Future и AstonMartin. За съжаление обаче, на автосалона в Пекин компанията не предостави никакви ТТ данни за новата си машина.

IAT Kalman
Огромно количество остри ъгли и брутална външност пък ни показва този шестметров китайски звяр. От него ще бъдат произведени само 10 екземпляра, като всеки един от тях ще струва по $1.85 млн. Цената е 26 пъти по-висока от тази на най-скъпия Ford F-450 Super Duty, а правим сравнението точно с Ford, защото IAT Kalman е построен точно на неговата платформа. Двигателят е 6.8-литров V10 с мощ 362 к.с.
 
Chery FV2030
Лидерът в нашата своеобразна класация е най-футуристичната китайска разработка правена някога. Явно автомобилният производител е с поглед 20-ина години напред, защото освен с външен вид колата впечатлява и с технологии от бъдещето - изкуствен интелект, постоянна интернет връзка и нов вид енергия. Всъщност това е автономен електромобил с достъп до глобалната мрежа, насочен основно към по-младото поколение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини