Last news in Fakti

3 Май, 2016 11:51 28 627 10

5-те най-впечатляващи китайски автомобила

  • китай-
  • пекин-
  • автомобилен салон-
  • новости
5-те най-впечатляващи китайски автомобила - 1

Автомобилното изложение в Китай набира все по-голяма скорост, не само заради факта, че много от световноизвестните марки започнаха да представят новостите си там, ами и заради това, че китайското автомобилостроене е във възход и именно там могат да се видят някои доста интересни новости, произведени в Поднебесната държава. Тази година, изложението беше в Пекин и отново станахме свидетели на интересни китайски возила. Наред с множеството копи-пейст изпълнения се забелязваха и някои, наистина добри разработки. Ето и 5-те най-впечатляващи китайски автомобила, показани на тазгодишния салон в китайската столица.

Hongqi B Concept
Най-старата китайска автомобилна марка Hongqi представи интересна концепция, наречена B Concept. Автомобилът представлява седан с централна конзола, хоризонталната част на която е по цялата дължина на салона. Изцяло цифровите уреди и футуристичния интериорен дизайн е съчетан с място за традиционния порцеланов сервиз за чай.

5-те най-впечатляващи китайски автомобила

Qiantu K50
Пред нас е изцяло електрически суперкар-роудстър, който още от тази есен влиза в серийно производство. Електромобилът е снабден с два електромотора, по един на всяка ос, като сумарната мощност на двата агрегата е 408 конски сили. Максималният въртящ момент пък е 650 Нм, а всичко това позволява ускорение от 0 до 100 за 4.6 сек. Максималната скорост е ограничена на 200 км/ч, а автономният пробег е 300 км.
 
LeEco Super EV
Leshi Internet Information & Technology или просто LeEco излезе с обещание да надиграе Tesla в нейната собствена игра. Платформата на колата, както и акумулаторния блок и електромоторите се разработват съвместно с Faraday Future и AstonMartin. За съжаление обаче, на автосалона в Пекин компанията не предостави никакви ТТ данни за новата си машина.

5-те най-впечатляващи китайски автомобила

IAT Kalman
Огромно количество остри ъгли и брутална външност пък ни показва този шестметров китайски звяр. От него ще бъдат произведени само 10 екземпляра, като всеки един от тях ще струва по $1.85 млн. Цената е 26 пъти по-висока от тази на най-скъпия Ford F-450 Super Duty, а правим сравнението точно с Ford, защото IAT Kalman е построен точно на неговата платформа. Двигателят е 6.8-литров V10 с мощ 362 к.с.
 
Chery FV2030
Лидерът в нашата своеобразна класация е най-футуристичната китайска разработка правена някога. Явно автомобилният производител е с поглед 20-ина години напред, защото освен с външен вид колата впечатлява и с технологии от бъдещето - изкуствен интелект, постоянна интернет връзка и нов вид енергия. Всъщност това е автономен електромобил с достъп до глобалната мрежа, насочен основно към по-младото поколение.

5-те най-впечатляващи китайски автомобила


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    3 10 Отговор
    1вата - Киа + Ауди
    2рата - Бмв i8 отпред, а отзад е твърде грозно, за да бъде оприличено на нещо.
    3тата - домакински уред
    4тата - тип "Е**м ти аеродинамиката"
    5тата - прахосмукачка.

    Коментиран от #4

  • 2 Митко

    12 0 Отговор
    китайците са на светлинни години от България
  • 3 До Митко

    12 2 Отговор
    България е била винаги последна дупка на кавала!
    Срамота е да сравняваме китайците с българите.
    Китайците са единни и работливи,докато българите крадливи и мързеливи.Балканска класа.

  • 4 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Никой":

    "3тата - домакински уред", не си познал собственикът на LeEco в момента строи завод близо до Лас Вегас за да произвежда именно този автомобил и го строи там защото общината участва с 300 млн. и обещание да го освободи от данъци за първите 10г. Изглежда много 300 млн, но на фона на топящите се в България милиарди май не е непостижима цифра, така че можеше този завод да е и у нас нали и да осигури работа за хората и възможност за достъп до автомобилите, на които принадлежи бъдещето
  • 5 mediator37

    10 2 Отговор
    На четвъртата (ъгловатата) и петата кола дизайнът е много красив. Оригинално, различно, ново. Браво на китайците, възхитен съм!
  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    Браво на автора на публикацията! Много хубави и предполагам и качествени автомобили с най-съвременни технологии, коли от бъдещето в сегашно време, но интелигентните хора в интелигентните държави вече живеят в бъдещето. А що се отнася до нас, критици колкото искаш и хора, които винаги оплюват хубавото. За съжаление тук скоро няма как да се кара такава кола, първо няма как да мине през дупките по пътищата, а и нашите "майстори" още колко ли коли трябва да потрошат докато се научат да ремонтират такава кола!
  • 7 борислав

    1 5 Отговор
    Все си мислех ,че по грозно от Мултипа няма.Лъгал съм се жестоко.А че китайците могат всичко е друга работа.Никой не им го оспорва.
  • 8 Гостенка

    3 1 Отговор
    хахаххахахха евала
  • 9 Роман Ценов

    4 0 Отговор
    Най-ми хареса 4-тия автомобил.Страхотен е!
  • 10 МоТо

    2 0 Отговор
    Кабриото въобще не е лошо.