Отидете към основна версия

26 354 4

Първата жертва от Gumball 3000 e Gumpert Apollo

  • gumball 3000-
  • катастрофа-
  • gumpert apollo

Най-известното рали със супер автомобили в света - Gumball 3000 тази година отново се провежда на територията на Европа, като началната точка бе в Дъблин и ралито ще завърши в столицата на Румъния - Букурещ. Автомобилите тръгнаха на европейското пътешествие в неделното утро по мокрите британски пътища. 

Те станаха причината и първият автомобил да напусне надпреварата. Комбинацията от мокра настилка и Gumpert Apollo - автомобил с V8 би турбо двигател и мощност от близо 750 конски сили не е за всеки и най-малкото невнимание дори и с ниска скорост може да коства много, както ще видим във видеото заснето от фен на ралито. Не е тайна, че и тези автомобили подтикват към неразумни неща и преди няколко години на наша почва едно Ferrari бе потрошено с фатален изход, но тук пораженията според нас са само козметични.

Притежателите на тези скъпи и ексклузивни автомобили имат, освен всичко друго и благородна кауза - през 2013-та Gumball 3000 създаде фондация за деца в неравностойно положение и тази година още преди началото на ралито бяха събрани официално 270 000 долара, като очакваме даренията до края на събитието да се повишат значително. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини