Отидете към основна версия

51 825 60

Някой да търси 6.0-литрово комби?

  • mercedes-benz-
  • brabus-
  • e-klasse-
  • w210-
  • тунинг

В Brabus никога не са си поплювали с кубатурата, а понятия като "даунсайзинг" могат да предизвикат единствено снизходителна насмешка у Бодо Бушман и сътрудниците му. Заради цената и бруталната си техника продукцията на ателието от Ботроп меко казано не е масова, но клиенти въпреки това не липсват.

Точно преди 20 години комбито на снимките пристига в Brabus под формата на Mercedes-Benz E 420 T. С табун от 279 коня мускули не му липсват, но по стандартите на немските тунинг фундаменталисти си е направо анемичен. След като го разглобяват и сглобяват наново практически на ръка, те го връщат на собственика с казващия всичко необходимо надпис BRABUS 6.0 на петата врата.

Под предния капак боботи 5 940-кубиков осемцилиндров тиранозавър с мощност 410 к.с., за чиято потентност подсказват джанти, спирачки, интериорни детайли и куп други "Брабусови" благини. През 1996 г. удоволствието струва на собственика близо 200 000 дойче марки.

73 000 км по-късно термоядреното комби се намира в Естония и си търси нов собственик срещу мизерните за такава колекционерска рядкост €13 500. За €900 отгоре продавачът изразява готовност да го достави във всяка точка на Европа.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини