Отидете към основна версия

25 001 9

Полицията в Дубай е отнела общо 81 автомобила, участвали в улични състезания

  • дубай-
  • полиция

Както знаем в емирствата феновете на спортни и редки автомобили са адски много, като те също и не пропускат да правят значителни подобрения по машините си. Празните булеварди с по четири ленти са доста апетитни и за изпробването на възможностите им. От местната дубайска полиция обаче, изобщо не толерират подобни прояви и за да покажат, че наистина гледат сериозно на този проблем те са отнели общо 81 автомобила.

Някои от нарушителите са залавяни със скорост от над 300 км/ч, като повечето са превишавали ограниченията системно. При конфискуването на автомобилите регистрационните номера на автомобилите биват премахвани, като освен това собствениците получават солени глоби. Ако глобите не бъдат заплатени, автомобилите биват продавани на търг.

При преследване един автомобил е достигал до цели 315 км/ч, но всички знаем с какви супер автомобили са снабдени органите на реда там и спасение няма. Собственикът е бил глобен с приблизително 40 хиляди долара или около 150 хиляди в местната валута - Дирхам. 


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини